Daimler ar putea renunța la brandul Smart dacă acesta nu va deveni profitabil

Daimler ar putea renunța complet la brandul Smart. Informația a fost distribuită de revista Handelsblatt cu referire la surse din interiorul companiei. Conform informației publicate, soarta brandului Smart va fi decisă până la sfârșitul acestui an, iar decizia finală în acest sens va fi luată de noul CEO Daimler, Ola Kallenius.
Brandul Smart a fost lansat pentru prima dată în 1998. Din momentul apariției și până în prezent, brandul german nu a adus profit concernului Daimler înregistrând, de la an la an, pierderi de miliarde de euro. Acest fapt se datorează vânzărilor mult prea mici, raportate la costurile de dezvoltare extrem de mari. Totodată, în conformitate cu cerințele pieței și normele ecologice înăsprite, Daimler se va concentra pe dezvoltarea modelelor cu propulsie electrică, iar acest fapt prevede investiții mari în dezvoltarea noilor platforme și sistemelor de propulsie.
Astfel, noile modele vor avea misiunea de a cuceri mai mult teren pe piață pentru a acoperi cheltuielile, iar modele ultra-compacte urbane, precum Smart, nu ar face față acestei provocări.
Pentru a reduce cheltuielile, cei de la Daimler au dispus dezvoltarea noilor Smart ForTwo și Smart ForFour cu propulsie electrică în colaborare cu Renault, însă francezii ar putea renunța la dezvoltarea unui model electric urban ultra-compact, potrivit surselor citate.

Anul 2018 nu a adus succes brandului Smart – germanii au comercializat 128 802 automobile la nivel global, în scădere cu 4.6% comparativ cu anul 2017. Un asemenea nivel de vânzări duce, potrivit analiștilor, la pierderi anuale cuprinse între 500 și 700 milioane euro.
Postul de CEO al concernului Daimler va fi preluat de la Dieter Zetsche de către Ola Kallenius în luna mai a acestui an. Noul șef al companiei germane urmează să stabilească soarta brandului Smart până la finalul acestui an.
0
1,863
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!