Premieră: noul crossover urban cu propulsie electrică Renault! Așa ar putea arăta un eventual Dacia Sandero electric

În cadrul Salonului Auto de la Shanghai francezii a prezentat noua compactă urbană cu propulsie 100% electrică Renault City K-ZE. Constructorul a menționat, că deși premiera are loc în China, unde modelul se va lansa în premieră, acesta va putea fi achiziționat pe mai multe piețe și, probabil, și-ar putea face apariția și în Europa. Să fie acesta un eventual electromobil cu sigla Dacia?
Noul electromobil accesibil pare a fi gata de producția de serie, însă în China acesta a debutat cu statut de concept, versiunea de serie urmând să fie prezentată mai târziu. Francezii au început dezvoltarea noului electromobil acum 3 ani și din start anunțau un preț de circa 7,000 – 8,000 euro, în dependență de piață. Astfel, acesta s-ar încadra perfect în gama de modele Dacia, devenind primul electromobil în istoria constructorului din Mioveni.
Renault City K-ZE are la bază platforma pseudo-crossover-ului urban Renault Kwid, comercializat în India, contra unui preț de doar 3,900 dolari. Electromobilul, însă are un design restilizat, comparativ cu modelul existent, cu o parte frontală modificată și mici elemente decorative la exterior. Nu lispesc multiplele elemente preluate de la automobilele Dacia, precum mânerele portierelor și capacele oglinzilor retrovizoare exterioare.
La interior K-ZE se distinge de Kwid prin prezența cadranelor de bord digitale și sistemul multimedia mai modern, cu ecran tactil de 8 inch – francezii punctează că aceste elemente vor fi disponibile și pentru electromobilul de serie. Constructorul nu a dezvăluit detalii despre substratul tehnic, însă conceptele anterioare, ce prevestesc apariția compactei electrice accesibile, aveau o autonomie de până la 250 km, însă conform ciclului NEDC, departe de cel real. Setul de baterii cu o capacitate redusă va putea fi încărcat de la priza casnică până la 100% în 4 ore și până la 80% în doar 50 minute, de la o stație de alimentare rapidă.
Inițial electromobilul se va lansa pe piața din China – producția noii compacte va începe până la finalul acestui an.
0
1,965
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!