Rolls-Royce a pregătit coupe-ul special Wraith Eagle VIII, dedicat centenarului primului zbor transatlantic

Rolls-Royce a pregătit o ediție specială pentru coupe-ul Wraith, denumită Eagle VIII, dedicată centenarului primului zbor transatlantic, efectuat în 1919 de piloții britanici John Alcock și Arthur Brown. Seria limitată va enumera doar 50 unități Rolls-Royce Wraith Eagle VIII.
Acum 100 de ani piloții britanici au efectuat primul în istorie zbor transatlantic, la bordul aeronavei modificate Vickers Vimy, propulsată de două motoare Rolls-Royce Eagle VIII cu o cilindree de 20.3 litri și cu peste 360 CP la activ fiecare.
Piloții au străpuns Oceanul Atlantic cu o viteză medie uimitoare pentru acele timpuri, de 185 km/h. Aeronava propulsată de cele două motoare britanice a decolat din orașul St. John’s, Canada, și a aterizat după un zbor de circa 3,040 km în Clifden, Irlanda.
Pentru a marca unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX, britanicii vor produce 50 unități Rolls-Royce Wraith Eagle VIII. Toate exemplarele vor avea o caroserie bicoloră, ce va combină nuanțele de gri Gunmetal și Selby Grey. La interior coupe-ul special va avea tapiserie din piele fină de culor negru și gri. Inserțiile din lemn de eucalipt au imprimate cu aur, argint și cupru silueta celor două continente.
Ceasul de la bord include inscripții cu coordonatele locului de decolare și locului de aterizare a avionului Vickers Vimy. Plafonul dispune de 1,183 elemente de iluminare ce crează tabloul stelar ce putea fi admirat pe cerul nocturn la momentul zborului și traiectoria călătoriei celor doi piloți.
0
530
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!