BMW dublează producția bateriilor pentru a face față cererii pentru noul X5 Plug-In Hybrid

Pregătirile pentru startul producției de serie a noii versiuni Plug-In Hybrid a noii generații BMW X5 sunt la etapa finală! Curând modelul va fi asamblat la uzina germanilor din Spartanburg, SUA, iar pentru a face față cererii pe piață, constructorul a dublat producția bateriilor.
Anterior BMW anunța investiții de 10 milioane dolari americani în uzina din SUA, pentru sporirea numărului de baterii produse pentru viitoarele modele cu propulsie hibridă, printre care proaspătul BMW X5 xDrive45e iPerformance, dar și o variantă similară pentru SUV-ul mai compact, BMW X3. Investițiile au rezultat în dezvoltarea unei noi linii de producție pe un spațiu adițional de 8 mii metri pătrați la uzina din Spartanburg, Carolina de Sud, care va fi capabilă să dubleze numărul de baterii produse. De menționat, că afară de SUA, bavarezii produc baterii pentru modelele hibride și electrice la uzinila sale din Germania și China.
BMW X5 xDrive45e iPerformance propulsat de benzinarul twin-turbo de 3.0 litri, ce livrează solo 286 CP. Motorul termic este acompaniat de unul electric, ce livrează 112 CP, iar puterea totală a sistemului hibrid constituie 394 CP și 600 Nm. Cu această motorizare SUV-ul este capabil să accelereze până la 100 km/h în doar 5.6 secunde, având o viteză maximă de 235 km/h, dar indică și o eficiență excepțională, de 80 km de autonomie în regim 100% electric și un consum mediu mixt de doar 2.1 litri de benzină.
0
1,392
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!