Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

KIA lansează actualizări pentru cel mai compact hatch din gama europeană — noul Picanto facelift

4 Iunie 2020 - 09:38
Denis Godorozea
KIA prezintă versiunea actualizată a hatch-ului Picanto — cel mai compact model din gama europeană trece printr-un facelift de mijloc de carieră. În mare parte, modificările sunt similare cu cele lansate anterior pentru KIA Morning (Picanto pentru piaţa coreeană), însă modelul destinat Europei rămâne a fi disponibil cu versiuni condimentate GT Line şi X-Line.
Modificările aplicate exteriorului nu sunt atât de evidente, cu excepţia nivelelor de echipare de top, care au acum o semnătură nouă de tip LED pentru luminile de zi frontale, cu 4 elemente de iluminare în fiecare far. Ei bine, un asemenea element stilistic a apărut pe modelele KIA cu câţiva ani mai devreme. Constructorul a suplinit listele nuanţelor de caroserie şi jantelor din aliaj cu câteva variante noi.
La interior au intervenit şi mai puţine modificări, însă acum Picanto are un computer de bord cu ecran de 4.2 inch color, situat între cele două cadrane de bord clasice. Constructorul raportează apariţia unui sistem multimedia actualizat, cu posibilităţi vaste de conectare şi ecran tactil de 8 inch.
Mai multe modificări vizează substratul tehnic — KIA Picanto în varianta europeană a fost lipsită de benzinarul aspirat natural de 1.2 litri şi cutia automată cu 4 trepte. Acum hatch-ul compact va fi disponibil doar cu unităţi cu 3 cilindri, de 1.0 litri. În ipostaza aspirată natural motorul oferă la activ 67 CP, iar versiunea turbo T-GDi oferă 100 CP. Motoarele se cuplează standard la cutia manuală, iar opţional este disponibilă cutia robotizată simplificată AMT cu un singur ambreiaj, dezvoltată pe baza cutiei manuale.
Lista sistemelor de siguranţă activă a fost suplinită conform legislaţiei europene. Acum KIA Picanto este echipată standard cu sistemul de menţinere a benzii de circulaţie, iar sistemul de frânare automatizată funcţionează şi în marşarier.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (17 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter