Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

KIA Rio care se vrea a fi Stinger: cel mai accesibil sedan din gamă se pregăteşte de premieră

17 August 2020 - 15:48
Denis Godorozea
KIA pregăteşte un facelift major de mijloc de carieră pentru cel mai accesibil sedan din gamă, Rio. Actualizarea îi va aduce un exterior împrospătat, inspirat de la sedanurile mai mari din gamă, precum Stinger şi noua K5, care a venit să înlocuiască în totalitate sedanul Optima. În această ipostază sedanul actualizat Rio facelift va ajunge şi în ţara noastră.
Deocamdată coreenii au publicat doar câteva imagini cu exteriorul maşinii. La nivel de design, sedanul va căpăta un exterior diferit, cu faruri noi cu semnături modificate de tip LED, dar şi o bară de protecţie faţă restilizată, cu mai multe muchii ascuţite şi prize de aer mai mari — Rio facelift va avea un look mai agresiv acum. La posterior au intervenit mai puţine modificări: coreenii au menţinut forma blocurilor optice spate, dar au modificat semnăturile LED posterioare. Bara de protecţie spate are acum lamele verticale şi două terminaţii ale sistemului de evacuare integrate.
Exteriorul este completat de un set de jante de 16 ţoli, iar constructorul promite să revizuiască gama jantelor din aliaj, care vor fi disponibile în dimensiuni cuprinse între 15 şi 16 inch. Însă în imagini este prezentată versiunea de top a Rio facelift, ceea ce înseamnă că versiunile de bază, care sunt printre cele mai solicitate, vor avea tradiţional un aspect exterior mai rezervat. Cel puţin, luminile de zi LED vor fi înlocuite cu becuri clasice.
Nu se aşteaptă prea mari modificări la substratul tehnic. Potrivit presei din Rusia, KIA Rio va menţine motoarele aspirate natural pe benzină, unităţile 1.4 şi 1.6 MPI, ce oferă 100 şi, respectiv, 123 CP la activ. Cumpărătorii pot alege cutia manuală cu 6 trepte, sau să bifeze cutia automată cu 6 rapoarte, opţional. Deocamdată nu se cunoaşte când va avea loc premiera oficială şi lansarea comercială, dar cert este că Rio facelift va putea fi văzută pe drumurile publice în prima jumătate a anului viitor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter