Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Pe ultimul drum, 100% electric: noul catafalc Tesla Model S

23 August 2020 - 22:07
Redacţia PiataAuto.md
Ştim, mai corect ar fi să-i zicem dric acestui vehicul, dar şi termenul de catafalc motorizat i se potriveşte. Ei bine, cum credeţi, după ce a lansat cu succes ultimele rachete Space X, s-a apucat cumva Elon Musk şi echipa sa de la Tesla să se îngrijească de liniştea celor răposaţi, creând prima Tesla destinată acestora?
Nu, adevărul e că această creaţie nebună a fost anunţată de curând de o companie specializată în producţia de vehicule funerare din Germania, pe nume BINZ. Oamenii de acolo creează dricuri de peste 80 de ani încoace, şi câţiva ani în urmă au falimentat, apoi, în 2019, au revenit pe piaţă şi s-au apucat din nou să facă ce ştiu ei mai bine. Primul lor model după revenire a fost un dric pe bază de Mercedes-Benz E-Class, or, ăsta e un modelul pe care el l-au tot modificat de nenumărate generaţii încoace. Dar piaţa cere ceva mai senzaţional, mai modern, mai evoluat, dacă putem vorbi în asemenea termeni când ne gândim la servicii funerare...
În fine, cei de la BINZ n-au vrut să repete povestea falimentului, aşa că au decis ca al doilea dric creat de ei să fie unul care să-i lase pe toţi cu gura căscată. Aşa că au creat primul catafalc pe bază de Tesla Model S, pe care sunt gata să-l livreze companiilor de servicii funerare din toată lumea.

Noul catafalc poartă numele de BINZ.E, unde E vine, evident, de la Electric. Cel mai nostim e că unul din sloganele principale din fişa noului catafalc ne spune că „gata, e clar, viitorul e electric!”. Când auzi despre viitor, în corelare cu o maşină funerară... Ştii cum, e cam ciudat.
Dar, dincolo de toate, acest dric Tesla are avantajul de a avea zero emisii şi de a duce răposatul în linişte absolută. Bateria a rămas aceeaşi, la fel ca şi motoarele, aşa că acest catafalc electric promite în continuare o autonomie bună, de până la 350 km, în ciuda greutăţii mai mari şi dimensiunilor crescute. Fireşte, maşina a fost tăiată şi alungită, măsurând acum 5.82 metri lungime, cu un ampatament de 3.8 metri.

La un dric electric, inevitabil toate mecanismele specifice încărcării sicriilor sunt automatizate. Iar în compartimentul funerar domină „eleganţa autentică şi aerată”
Da... Am ajuns s-o vedem şi pe asta! Atunci când şi dricurile devin 100% electrice!... Voi ce credeţi, se va bucura de popularitate această nouă creaţie?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter