Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Zeul offroader-elor: acesta este noul Rezvani Hercules 6x6

11 Noiembrie 2020 - 12:22
Denis Godorozea
Mercedes-Benz G-Class 6x6 a devenit cel mai monstruos offroader în anii de lansare. Dar acea ediţie a fost limitată la doar câteva unităţi, după care au urmat monştri creaţi de Hennessey şi alte ateliere de tuning, însă la ora actuală se pare că tronul liderului offroader-elor este pustiu. Respectiv, cei de la Rezvani vin cu o încercare îndrăzneaţă de a prelua poziţia celui mai performant model din segment, cu propriul Hercules 6x6.
Precum şi Tank, Hercules este un adevărat monstru, enorm, performant şi capabil să înainteze indiferent de tipul terenului din cale. În lungime maşina asta măsoară 6.2 metri, având o lăţime de 2.14 metri şi o înălţime de 2 metri. Cu un ampatament de 3.5 metri, cele două punţi posterioare sunt separate de o distanţă de aproape un metru, respectiv bena oferă un spaţiu de 2.4 metri în lungime — record în rândul pick-up-urilor.
Rezvani Hercules 6x6 are la bază platforma cu cadru dur a lui Jeep Wrangler, dar fireşte aceasta a fost regândită şi fortificată, suspensia fiind una originală. Nouă este şi transmisia cu tracţiune integrală, care în funcţie de regimul selectat, poate acţiona separat câte una din cele 3 punţi. Opţional cumpărătorii vor putea opta pentru o suspensie cu componente livrate de Fox, dar şi sistem de frânare performant cu etriere cu câte 8 pistoane (!) — altfel acest monstru nu va putea fi oprit.
Versiunea incipientă, însă, surprinde cu o motorizare standard, disponibilă şi pe Wrangler, fiind vorba de benzinarul aspirat natural V6 de 3.6 litri, capabil să dezvolte 289 CP — mult prea puţin pentru aşa un gigant, nu? Opţional clienţii pot opta pentru unitatea turbodiesel V6 de 3.0 litri, Pe o treaptă mai sus se va situa un motor mai potrivit — V8-ul SRT de 6.4 litri, ce dezvoltă 500 CP, iar pentru cea mai scumpă interpretare va fi prevăzută motorizarea V8 Hemi de 7.0 litri, cu compresor mecanic, ce oferă la activ peste 1,300 CP.
Pentru afaceriştii ce simt pericol pentru propria viaţă va fi disponibilă versiunea blindată Military Edition, cu armură conform standardului B7, cu geamuri rezistente şi soluţii de protecţie chiar şi împotriva atacurilor chimice sau biologice. Pe exterior această versiune se mai distinge cu o bară de protecţie rezistentă pentru a ataca obstacolele din cale. Fireşte, un asemenea monstru este şi simţitor mai greu, iar astfel poate fi echipat doar cu benzinare de top V8.
Cumpărătorii pot plasa comenzi preliminare pentru noul Hercules 6x6, însă constructorul nu specifică numărul total de unităţi planificate pentru producţie şi nici termenii de livrare. Cel mai accesibil offroader va costa 225 mii dolari, pe când varianta blindată începe de la 335 mii dolari.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter