Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ford confirmă: Mondeo va fi eliminat complet după aproape 3 decenii de producţie, fără vreun succesor direct

26 Martie 2021 - 11:43
Denis Godorozea
Schimbări majore vor urma în gama Ford în următorii ani, iar procesul de tranziţie spre o gamă electrificată, formată predominant din SUV-uri, a început acum câţiva ani, cu decizia strategică a companiei americane de a renunţa la sedanuri, break-uri şi monovolume. După Taurus, un alt model istoric Ford va fi pensionat definitiv, fără vreun succesor direct — producţia Mondeo va continua încă doar câteva luni.
Actuala, cea de-a cincea generaţie Mondeo, comercializată în SUA cu numele Fusion, a fost lansată pentru prima dată în 2012, şi va fi pensionată în primele luni ale anului viitor. Astfel, acest Mondeo/Fusion va fi şi cel mai longeviv din întreaga istorie de aproape trei decenii, primul model cu acest nume fiind lansat în 1993. La baza deciziei de a sacrifica modelul stau vânzările în continuă scădere a modelului, ce se atestă şi în întreg segmentul de sedanuri, liftback-uri şi break-uri de dimensiuni medii, concurenţa fiind tot mai redusă. Astfel, dacă primele generaţii Mondeo raportau vânzări totale de sute de mii de modele anual doar în Europa, atunci actualul Mondeo se limitează la doar puţin peste 21 mii unităţi.
Primele zvonuri despre succesorul actualei generaţii Mondeo/Fusion au început să apară ceva mai devreme, însă americanii pregătesc un automobil absolut nou care, probabil, va renunţa şi la vechea denumire. Respectiv, în locul lui Mondeo în segmentul respectiv cei de la Ford vor oferi un model de dimensiuni apropiate, reprezentant al aceluiaşi segment, dar într-un format diferit, un break cu capacităţi sporite în offroad şi siluetă mai apropiată de SUV, conform tendinţelor pieţei.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter