Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Opel înfloreşte sub aripa francezilor: germanii vor relansa sportiva Manta, dar în versiune electrică

16 Martie 2021 - 13:05
Denis Godorozea
Opel a publicat prima imagine cu noua interpretare a coupe-ului iconic Manta — maşina ar putea reveni în gama producătorului german până la sfârşitul acestui an, dar într-o versiune sportivă 100% electrică, cu indicele GSe ElektroMOD. Respectiv, maşina aminteşte nu doar de coupe-ul clasic din anii 1970, dar concomitent şi de alte bijuterii faimoase din istoria companiei, precum Monza GSe şi Elektro GT.
Deşi au publicat o singură imagine cu noul Manta GSe, germanii nu au camuflat prototipul noii sportive, astfel încât putem determina imediat sursa de inspiraţie a designerilor — coupe-ul clasic Manta A, de primă generaţie, produs între anii 1970 şi 1975. Fireşte, cu elemente de stil contemporane, precum elementul numit Vizor în partea frontală, ce integrează într-un singur corp calandrul decorativ şi blocurile optice de tip LED. De altfel, concepţia Vizor, debutată pentru prima dată pe noua generaţie Mokka, a fost inspirată anume de coupe-ul clasic Manta de primă generaţie, potrivit germanilor.
Despre posibila apariţie a acestui proiect oficialii Opel au relatat anul trecut, când maşina originală marca o jumătate de secol de la primul debut. De menţionat, că Manta a beneficiat şi de o a doua generaţie, după 1975, dar cu limbaj stilistic complet modificat, care a dus faima modelului german în întreaga lume, datorită succeselor în motorsport. Ei bine, se pare că designul primei generaţii a fost considerat mai potrivit.
La ora actuală nu se cunoaşte în ce formă va exista noul Manta GSe ElektroMOD — în calitate de un singur concept, model de producţie sau serie exclusivistă limitată la doar câteva unităţi. Cert este că noua interpretare Manta va fi 100% electrică, iar toate informaţiile vor fi dezvăluite în cadrul premierei oficiale, ce va avea loc, cel mai probabil, în următoarele săptămâni.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter