Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Lupul în blană de oaie: acesta e un Audi 80 cu motor 4.2 V8 din Estonia

31 Martie 2021 - 18:53
Redacţia PiataAuto.md
Audi 80 B3 a fost un model extrem de reuşit din istoria mărcii germane, care mai e adorat şi azi de pasionaţii Audi. Dar în vremea producţiei sale, acest Audi n-a beneficiat niciodată de motoare foarte puternice, cel mai puternic dintre ele având doar 137 CP.
Însă au existat câteva variaţii, produse pe aceeaşi platformă, care au fost mai potente. Audi 90, spre exemplu, putea adăposti sub capotă un motor de 2.3 litri, cu 5 cilindri în linie. Iar mai târziu, Audi 80 B4, care e, în esenţă, un facelift amplu al lui B3, a putut primi şi două motoare V6, de 2.6 litri şi 2.8 litri. Prin urmare, construcţia maşinii permitea şi motoare mai mari, mai ales în ipostaze cu tracţiune integrală quattro. Dar, totuşi, Audi 80 n-a avut niciodată un motor V8 sub capotă.

Însă a avut fratele mai mare, Audi A8, chiar începând cu prima generaţie, lansată în 1994. E vorba de un V8 de 4.2 litri, a cărui evoluţie a durat aproape până în timpurile noastre. Ei bine, un fan Audi din Estonia, tot el şi proprietar al acestui Audi 80, a făcut încrucişarea perfectă — a luat un motor de 4.2 litri V8 de pe A8, l-a modificat un pic, şi l-a instalat sub capota 80-ului său.
Maşina n-a fost modificată câtuşi de puţin la exterior, având un aspect absolut standard pe dinafară. Dacă operează la turaţii moderate, motorul sună dulce şi silenţios, doar cei cu urechea mai dresată putând intui ce se află sub capotă. Însă, în momentul în care turaţiile ating apogeul, maşina asta se transformă într-o adevărată bestie. Proprietarul său estonian a ţinut să se filmeze în zona unei curţi închise, pentru a demonstra ce poate Audi-ul său modificat. E drept că a trebuit să frâneze brusc la urmă ca să n-o pocnească de clădirea de la capătul aleii, dar sunetul de V8 şi maşina în sine sunt delicioase!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter