Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Hyundai a avut nevoie de 6 ani pentru a aduce pickup-ul Santa Cruz la versiunea de serie

1 Aprilie 2021 - 11:30
Denis Godorozea
Debutat în formă de concept pentru prima dată în 2015, Hyundai Santa Cruz părea să fie un proiect amânat sau chiar anulat pe fundalul cererii în creştere pentru SUV-uri de toate dimensiunile în întreaga lume. Or, cea mai atractivă piaţă pentru un constructor ce vrea să lanseze un pickup este cea americană, unde regulile jocului sunt dictate de constructori autohtoni care domină piaţa de multe decenii. Ei bine, se pare că sud-coreenii au ales să-şi pună la încercare norocul şi au continuat cu proiectul Santa Cruz. Primele imagini şi informaţii, însă, nu inspiră prea mult optimism, or formula aleasă de Hyundai pare să fie condamnată din start la un eşec.
Primul concept Santa Cruz avea numele şi denumirea inspirată de Santa Fe, un SUV de dimensiuni medii ce ar putea da naştere unui pickup de dimensiunile lui Volkswagen Amarok sau Ford Ranger. Dar acestea nu pot fi numite cele mai solicitate utilitare pe piaţa nord-americană, dominată de pickup-uri mai mari, de talia Ford F-150. Între timp, coreenii au ales un alt format pentru Santa Cruz, şi mai dubios din punct de vedere al perspectivelor de piaţă, or acesta are la bază platforma noului Tucson şi va fi chiar mai compact decât conceptul iniţial.
De la Tucson vor fi preluate, astfel, platforma, gama motorizărilor şi designul părţii frontale. Respectiv, acesta va fi un pickup pe platformă de SUV cu tracţiune standard pe puntea faţă şi o benă nu prea spaţioasă. Nici vorbă de platformă cu cadru dur şi caracter utilitar, capabil să facă faţă unei exploatări nemiloase. În acest context, Santa Cruz se pare că nici nu va avea vreun concurent direct în SUA.
Anticipând asemenea reacţii pesimiste, cei de la Hyundai au anunţat că noul lor Santa Cruz nu va fi chiar un pickup tradiţional, ci va da naştere unui segment absolut nou, numit SAV, sau Sport Adventure Vehicle. Deci, un pickup urban mai puţin pregătit pentru transport de greutăţi şi exploatare în noroi. Premiera oficială va avea loc în 15 aprilie, iar de atunci Santa Cruz va avea doar două căi prestabilite — fie va suferi un eşec total şi va exista doar câţiva ani şi fără succesori, fie noul format va fi apreciat de tinerii americani, provocând şi alţi constructori să se lanseze în proaspătul segment.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter