Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Renault Kangoo se lansează într-o versiune de familie, ce poate înlocui complet modelul Scenic

1 Aprilie 2021 - 15:12
Denis Godorozea
Renault continuă să diversifice oferta în gama noii generaţii Kangoo. Mai devreme monovolumul s-a prezentat în mai multe versiuni dedicate transportului de mărfuri, inclusiv într-o versiune 100% electrică, iar acum francezii lansează şi o versiune pentru familişti, adaptată pentru transportul de persoane. Tendinţele pieţei şi cererea în continuă scădere pentru monovolume ar putea determina, însă, francezii să înlocuiască legendarul (în ţara noastră) Scenic cu acest Kangoo.
De fapt, eliminarea din gamă a monovolumului Scenic, cel puţin în interpretarea lui actuală, pare a fi un lucru decis. Astfel, inginerii au avut misiunea de a face versiunea dedicată familiştilor Kangoo cât mai confortabilă, în limite accesibile şi atractive de preţ, pentru a acoperi concomitent şi segmentul de piaţă mai superior, ocupat anterior de Scenic. De altfel, asemenea modificări au avut loc şi în gamele altor constructori auto, precum Opel, Peugeot şi Citroen, care au limitat la maxim oferta în segmentul monovolumelor, dezvoltând câte un singur model, ce în funcţie de cerere poate servi drept un vehicul utilitar, dar şi un model pentru transport confortabil de persoane.
Deşi Kangoo în versiunea utilitară prevede mai multe versiuni în funcţie de lungime şi ampatament, versiunea dedicată familiştilor va fi disponibilă, cel puţin iniţial, într-o singură interpretare, cu lungime de 4,486 mm şi ampatament de 2,716 mm, respectiv cu până la 5 locuri la bord. Cu schimbul generaţii, datorită noii platforme Kangoo răspunde tuturor cerinţelor minime de piaţă din punct de vedere funcţional, având inclus standard întreg pachetul de sisteme de siguranţă şi asistenţă activă, obligatorii în Europa. Totodată, Kangoo devine mai atractiv pentru cumpărătorii pretenţioşi, începând cu versiunile de bază având incluse farurile LED, şi jante din aliaj cu dimensiuni cuprinse între 15 şi 17 ţoli. Garda minimă la sol constituie 164 mm, deci la nivelul crossover-urilor urbane.
Francezii promit îmbunătăţiri simţitoare la nivelul confortului interior, datorită izolării fonice şi calităţii îmbunătăţite a materialelor de la bord. Standard Kangoo dispune de un sistem automatizat de frânare, iar interpretările de top includ un cruise control adaptiv, asistent de parcare, cameră de marşarier cu imagini difuzate instantaneu pe ecranul situat în locul oglinzii retrovizoare interioare. Sistemul multimedia EasyLink cu ecran de 8 inch oferă posibilităţi de conectare cu smartphone-urile prin interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto, dar este disponibil opţional. Tot opţional va fi disponibil un instrumentar de bord digital şi sistemul de climatizare cu 2 zone.
Portbagajul oferă un volum util de 775 litri acum, iar prin rabatarea banchetei spate în proporţii 60:40 volumul maxim atinge 3,500 litri. Opţional poate fi comandat şi scaun rabatabil pentru pasagerul faţă, ceea ce va permite transportarea obiectelor cu lungime de până la 2.7 metri la interior. Gama motorizărilor include, la etapa iniţială, unitatea turbo pe benzină 1.3 TCe, cu 100 sau 130 CP la activ. Varianta de top poate fi cuplată la cutia robotizată cu 7 trepte, pe când cea incipientă vine în tandem doar cu cutia manuală cu 6 trepte. Unităţile diesel sunt reprezentate de motorul Blue dCi de 1.5 litri, disponibil cu 75, 95 sau 115 CP. Versiunile mai puternice pot fi cuplate la cutia robotizată, opţional.
Kangoo nu va avea în viitorul apropiat vreo versiune hibridă, nici măcar una de tip mild-hybrid. În schimb, din 2022 francezii vor introduce o versiune dedicată familiştilor cu sistem 100% electric de propulsie. Cel mai probabil, caracteristicile vor fi similare cu cele oferite de versiunea electrică utilitară. În showroom-urile europene acest Kangoo îşi va face apariţia din vara acestui an cu preţuri de pornire de la 24,900 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter