(VIDEO) Poliţia din Ungaria a început a aplica drone pentru a fixa încălcările din trafic

20 Aprilie 2021, 12:49
Redacţia PiataAuto.md
Dacă de ceva timp poliţia din Ungaria foloseşte maşini nemarcate pentru a fixa în flagrant încălcările din trafic, la fel cum o fac şi colegii lor din multe alte ţări europene, de fapt, mai nou poliţia maghiară a început să aplice şi dronele, care zboară deasupra traseelor naţionale sau cele urbane, fixând cu camera video de înaltă rezoluţie încălcările surprinse.
Avantajul major al dronelor este că şoferii nu le văd pe acestea şi cei care încalcă se comportă nestingheriţi. Un alt avantaj este că drona se transformă efectiv într-o cameră video mobilă, pe care o poţi deplasa oriunde vrei, cu costuri mult mai mici de operare, decât dacă un automobil nemarcat ar tot cursa pe trasee şi străzi, consumând carburant. Sigur, uneori un echipaj de poliţie poate merge într-o zonă-cheie cu automobilul şi lansa abia acolo drona, dar oricum, pe tot parcursul operării, echipajul poate sta nemişcat şi comanda drona de la depărtare. Iar încălcările fixate pot fi ulterior transmise prin poştă, ca şi de la camerele din trafic, sau, dacă există echipaje de poliţie în preajmă, pot fi transmise acestora pentru a opri imediat şoferul.
Aplicarea dronelor în Ungaria a început în regiunea Somogy, pe parcursul a două zile de test, la 15 şi 16 aprilie. Iar dronele au fixat 54 de încălcări în doar câteva ore de muncă din cele două zile. Poliţia maghiară s-a declarat mulţumită de acest rezultat, aşa că aceleaşi drone vor participa în inspecţii şi-n alte regiuni ale ţării, iar în viitorul apropiat numărul dronelor manevrate astfel de poliţie ar putea creşte. Prin urmare, dacă ajungeţi să traversaţi Ugaria cu maşina, ţineţi cont că dronele v-ar putea vedea oriunde, pe orice traseu pustiu de ţară.
0
2,214
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!