(VIDEO) Cum arată construcţia la autostrada A7 din România, pe segmentul între Buzău şi Focşani, cu sute de camioane, utilaje şi muncitori care lucrează la ea

19 Martie 2024, 11:02
Redacţia PiataAuto.md
Autostrada A7 va intra probabil în istoria României drept magistrala construită în cel mai constant şi accelerat ritm, cu un progres al lucrărilor pe care nu l-a mai văzut nicio altă autostradă din România. E o lucrare imensă ca amploare, cu 320 km de autostradă, divizată în segmente, iar anvergura utilajelor şi muncitorilor antrenaţi la construcţia ei e una pe măsură. Acum autorul unui canal de YouTube a publicat imagini noi cu starea actuală a lucrărilor.
Din aceste imagini se pot vedea sutele de utilaje care muncesc la porţiunea dintre Buzău şi Focşani, într-o forfotă rară şi totodată admirabilă. E o privelişte care ne-a lipsit tuturor din peisaj şi care dă din nou speranţa că proiecte mari de infrastructură pot fi construite cu o abordare eficientă.
De asemenea, se pot vedea porţiuni extinse de autostradă unde există deja şi straturi de asfalt, nu doar terasamente sau lucrări de pregătiri ale fundaţiilor.
Desigur, există şi zone cu joncţiuni şi pasaje, unde se lucrează la structuri mai complexe şi unde etapa de aşternere a asfaltului va veni ulterior.
E curios, însă, că din aceste imagini se pot vedea doar camioane Mercedes, nu şi camioane ATP asamblate la Baia Mare, despre care se anunţase acum mai bine de un an că vor munci la construcţia autostrăzii şi câteva zeci de exemplare fuseseră livrate constructorului. Am trimis o solicitare către constructorul autostrăzii, pentru a afla dacă acele camioane asamblate în România mai muncesc la autostrada A7 şi când vom primi un răspuns cu informaţii, vom publica un nou material la acest subiect.
Cert este că în prezent mobilizarea de camioane, utilaje şi muncitor e de-a dreptul fascinantă la autostrada A7, iar asta dă toate motivele pentru a crede că această arteră importantă de infrastructură va fi gata în termenul indicat în contract — finele anului 2024 pentru unele sectoare şi anul 2025 pentru toţi cei 320 km ai segmentului dintre Ploieşti până la Paşcani.
Vezi mai jos şi video-ul cu starea actuală a segmentului dintre Buzău şi Focşani.
0
2,187
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!