Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

O săptămână de reparaţii de drumuri în Chişinău: cum arată noul asfalt european de facto, aplicat pe carosabil

12 Iunie 2021 - 10:37
Redacţia PiataAuto.md
Acum circa două săptămâni, primarul de Chişinău, Ion Ceban, a adus o veste bună pentru şoferi: în ciuda blocajelor birocratice legate de standardul nou al asfaltului, primăria îşi asumă riscul de a merge înainte peste aceste blocaje şi de a demara reparaţia drumurilor din capitală. Ni se promitea deja asfalt de calitate europeană, pentru care garantau agenţii economici ce-l furnizau, urmând ca probele de pe el să-i confirme ulterior calitatea, când laboratoarele vor face acest lucru. Ceea ce conta pentru şoferi era că lucrările au demarat în sfârşit şi că era promis un asfalt de calitate europeană.
După încă o săptămână de ploi, la sfârşitul săptămânii trecute lucrările au pornit pe câteva străzi mai afectate din Chişinău — bd. Dacia, Calea Orheiului, strada Puşkin, Bănulescu Bodoni, etc. Săptămâna asta şoferii au mai avut de îndurat ambuteiaje din cauza acestor reparaţii, dar, cel puţin, lucrurile păreau să se mişte.
Nu putem spune dacă structura moleculară a asfaltului respectă noile standarde UE, intrate în vigoare, dar câteva simptome au rămas aceleaşi. Pe foarte multe porţiuni, inclusiv pe Calea Orheiului, unde zonele din jurul reparaţiilor încă au asfalt absolut neted, zonele cârpite sunt cu 1-2 cm mai înalte decât restul asfaltului, astfel încât inevitabil s-au creat denivelări nenecesare. Cum scriaţi şi voi în comentarii, se pare că e degeaba poate fi asfaltul european, dacă tehnica de aplicare a lui e tot aceeaşi. De ce să nu te asiguri că noul strat e exact la acelaşi nivel ca şi cel vechi? De ce să laşi cârpiturile mai înalte? Oare asta e calitatea europeană promisă?
O imagine surprinsă aseară de o şoferiţă din Chişinău, pe bd. Dacia, duce paradoxul şi mai departe. Gropile mai mici par în general astupate de mântuială cu un soi de pietriş temporar inexplicabil. Oare aşa ar trebui să arate noul asfalt european din capitală, atunci când e el aplicat pe carosabil?
Sursa foto: Anne Austen / Facebook / GBM.Online

Voi ce părere aveţi despre lucrările din Chişinău din ultima săptămână? Sunteţi mulţumiţi de calitate, sau dimpotrivă? Aţi observat probleme undeva anume? Scrieţi în comentariile acestei ştiri de pe Facebook. Ştim că autorităţile locale urmăresc aceste ştiri şi comentarii şi poate ar putea lua act de părerile noastre, ale tuturor, corectând situaţia acum, cât încă sunt la început de cale cu reparaţiile de drumuri.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter