(VIDEO) Călătorie în care puţini tineri s-ar avânta: trei prieteni şi o Lada 2101 din 1973, într-o drumeţie spre Cercul Polar

26 Iulie 2021, 20:18
Ilie Toma
Suntem obişnuiţi cu stereotipurile despre tinerii zilelor noastre — că aceştia ar fi interesaţi doar de telefoane mobile, că ar fi prea absorbiţi de lumea virtuală, că ar fi prea puţin descurcăreţi în lumea aia adevărată. Dar realitatea de multe ori e mai frumoasă decât am crede. Or, tinerii din zilele noastre au acces la mult mai multă informaţie şi transparenţă decât ar fi visat vreodată generaţiile anterioare, iar priceperea poate fi învăţată cu puţină dorinţă şi perseverenţă.
Tinerii despre care vorbim azi, cel puţin, au combinat accesul la YouTube şi reţelele sociale cu pasiunea lor excepţională pentru călătorii şi maşinile create încă mult înainte ca ei să se fi născut. Sunt trei prieteni — Nikita, Evghenii şi Rodion — originari din Sankt-Petersburg, Rusia, iar bijuteria lor e o Lada 2101, fabricată tocmai în anul 1973.
Şi uite că anume la bordul ei cei trei au pornit din oraşul în care trăiesc spre Cercul Polar şi dincolo de el, până la cel mai nordic punct al Rusiei, Teriberka. Simplu, frumos, fără patos şi fără a demonstra cuiva ceva. Pur şi simplu, trei prieteni uniţi de pasiuni comune, au urcat într-o Lada 2101 de 48 de ani vechime şi plecat în nordul îndepărtat al imensei lor ţări.
Au avut parte de defecţiuni, fireşte! O Lada atât de bătrână, care nu e tocmai vreun exemplar de colecţie, n-are cum să nu se mai şi strice pe drum. Dar, cu puţină pricepere şi o ladă de chei şi buloane în portbagaj, s-au descurcat de fiecare dată.
Şi au înaintat prin tărâmurile în care soarele nu mai apune vara, prin munţi şi pietre, prin relief ce seamănă a Norvegie deja. Iar cel mai frumos în toată ecuaţia de mai jos e spiritul ăsta de pasiune tinerească, liberă, prezent pe toată durata filmuleţului creat de cei trei.

Uneori, cele mai frumoase călătorii pot avea loc la bordul unei maşini vechi, dar dragi sufletului. Uneori cele mai frumoase călătorii în viaţă nu se memorează datorită hotelelor scumpe, ci datorită prietenilor cu care ai împărtăşit acele momente. Uneori, cele mai măreţe lucruri în viaţă sunt cele mai simple!
0
5,751
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!