Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poliţia s-a autosesizat şi a amendat şoferul de Dacia din situaţia de la strada Sciusev, însă doar pentru o încălcare

14 August 2021 - 17:11
Redacţia PiataAuto.md
După publicarea imaginilor surprinse de un vizitator PiataAuto.md pe strada Sciusev, în care o Dacia Duster merge pe contrasens, depăşeşte întreaga coloana automobile staţionate la semafor, apoi trece la culoarea roşie a semaforului mai departe, Inspectoratul Naţional de Securitate Publică s-a autosesizat, iar ieri seară a anunţat şi despre identificarea şi pedepsirea şoferului.
Astfel, poliţia a stabilit că şoferul era un bărbat în vârstă de 42 de ani, care şi-a recunoscut fapta. Inspectorii INSP l-au documentat pentru traversarea la roşu, aplicându-i amendă de 900 de lei şi 3 puncte de penalizare. Desigur, e lăudabil faptul autosesizării şi sancţionării foarte operative de către poliţie în această situaţie, dar, din nou, avem situaţia când poliţia alege o singură încălcare dintr-un întreg buchet, pe baza căreia să pedepsească şoferul.

În acest caz, spre exemplu, poliţia a ignorat faptul mersului pe contrasens, care se mai sancţionează cu o amendă minimă identică, de 900 lei şi 3 puncte de penalizare, iar cea maximă e chiar mai mare — alte 1,800 lei şi aceeaşi 3 puncte de penalizare.

Ce crezi, ar fi fost normal ca poliţia să aplice două amenzi sau e suficientă sancţionarea dată, aşa cum e ea?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter