Un fost militar din SUA a renunţat la casa sa şi trăieşte într-un Porsche Cayenne cu parcurs imens

7 Octombrie 2021, 14:21
Ilie Toma
În primăvara acestui an, veteranul marinei americane Harrison Schoen a făcut o alegere pe care mulţi n-ar înţelege-o şi despre care mulţi ar spune că nu poate dura prea mult. Harrison a ales să renunţe la casa sa, pe care o închiria în oraşul Salt Lake City din Utah şi înceapă a trăi la bordul Porsche-ului său Cayenne de primă generaţie, fabricat în 2008.
Harrison s-a înrolat în armată, în marina americană, la vârsta de 18 ani, fiind născut în oraşul St. Louis din Missouri. A avut diverse misiuni acolo, până când a decis să se retragă şi s-a mutat cu traiul în interiorul continentului, în statul Utah. Fiind deja un veteran al armatei, dar încă tânăr, Harisson a trebuit oricum să se angajeze undeva ca să-şi poată plăti chiria. După un an şi jumătate de job-uri simple, care nu-i ofereau o perspectivă mai mare decât acoperirea costurilor lunare, a decis să facă o schimbare mai radicală.
Aşa a ajuns să-l tenteze tot mai mult ideea de a trăi într-o maşină. A învăţat să se împace bine cu spaţiile mici de pe vremea când trăia pe o navă portavion în ocean, în timpul serviciului său militar. La început s-a mutat în garajul casei pe care o închiria şi a subînchiriat cele două dormitoare ale sale, pentru ca să poată trăi practic gratis în garajul său. Dar nici măcar asta nu-i aducea satisfacţia, simţind că viaţa trece pe lângă el într-un soi de rutină măruntă. S-a gândit că viaţa e prea scurtă şi trebuie trăită altfel. Luase în calcul chiar să pornească în jurul lumii cu maşina sa, dar contextul pandemic i-a cam dat peste cap şi această pornire.
Toate planurile păreau complicate, şi l-au frământat timp de alte 18 luni. Dar, până la urmă, a decis să nu mai amâne şi să pornească într-o aventură imprevizibilă în primăvara acestui an. Şi-a cumpărat în februarie Porsche-ul său cu doar câteva mii de dolari. E fabricat în 2008, avea deja echivalentul a 200,000 km la bord, dar Harisson a avut încredere că maşina nu-l va da de gol. A mers s-o modifice un pic, ridicându-i garda la sol şi punându-i anvelope de offroad, şi şi-a făcut la interior un mecanism retractabil pe care să-l folosească drept pat. I-a şi înjumătăţit bara de protecţie spate pentru un unghi mai mare de degajare în offroad.
Aşa că în luna mai şi-a luat adio de la fosta sa casă, şi s-a mutat în Porsche. A reuşit să viziteze şi să înnopteze în cele mai renumite parcuri naţionale din SUA, a ajuns chiar şi în Alaska. Are peste 32,000 km parcurşi deja cu Porsche-ul său, dormind din luna mai încoace pe patul improvizat, care ocupă jumătate din lăţimea maşinii şi porneşte de la uşa portbagajului până la scaunul pasagerului din dreapta faţă.
Visează să inspire cât mai multă lume cu conţinutul pe care-l creează în experienţa sa şi să poată trăi din monetizarea acestui conţinut. Dacă nu-i va reuşi, probabil va renunţa, zice el. Însă deocamdată vrea să-şi urmeze acest vis, care durează deja de 5 luni încoace.
1
16,450
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!