Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Două exemple diametral opuse de încărcătură pe remorci de camion, surprinse de poliţiştii din Germania într-o singură zi

15 Noiembrie 2021 - 10:08
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile, un echipaj de poliţie din Germania patrula în zona orăşelului Waldkirchen, nu departe de mai cunoscutul oraş Passau de la hotarul Germaniei cu Austria. Ținta echipajului erau camioanele mari şi mici şi în mod special încărcăturile lor, poliţiştii urmărind mai ales încărcăturile fixate periculos.
Din păcate, n-a durat mult până au descoperit un şofer cu o camionetă de clasa lui Mercedes Sprinter, care avea o remorcă mică, cu punţi duble pe mijloc, peste care era pusă întâi carcasa unei alte remorci, apoi peste ea — o altă camionetă Ford Transit, iar în bena acesteia erau şi mai multe obiecte încărcate. Aparent, şoferul a vrut să denote un pic de disciplină şi a legat încărcăturile cu mai multe curele, spunând că altfel le-a securizat. Problema, însă, era că greutatea totală a remorcii era cu mult peste norma admisă pentru ea, dar şi peste norma de tractare a camionetei, greutatea încărcătorii fiind aproximativ egală cu cea a vehiculului care o tracta. Iar poziţionarea greutăţii mult spre spate în remorcă risca să ridice puntea spate a camionetei care tracta, ducând la pierderea controlului. Fireşte, a urmat o amendă şi şoferul a putut continua doar după încărcătura periculoasă a fost coborâtă de pe remorcă.
Însă, exemplul de mai sus nu e unul rar, asemenea cazuri întâlnindu-se aproape în fiecare zi. Rar este următorul exemplu, pe care echipajul l-a surprins la scurt timp în aceeaşi regiune. Un camion care staţiona avea pe remorca sa un container mai mic, fixat corect, rămânând ceva spaţiu liber în spate. Aici era fixată o maşinuţă de copii, pusă frumos pe centrul remorcii, fixată cu curele, exact ca la carte. Poliţiştii au oprit de această dată doar pentru a-l lăuda pe şoferul de camion şi a face o poză cu maşinuţa transportată frumos pe remorca acelui camion. Au publicat apoi şi ambele imagini în reţelele sociale, menţionând că sunt două exemple diametral opuse, care arată abordări total diferite faţă de siguranţa în trafic.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter