Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât de savuros sună un motor clasic de 5 cilindri Volvo, pe un V70R cu 340 mii km parcurşi, condus în zilele noastre

6 Ianuarie 2022 - 19:33
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, demult, motoarele cu 5 cilindri în linie de la Volvo erau bucătăria cea mai reprezentativă a mărcii suedeze, iar cele turboaspirate, din anii 90, dădeau şi fiori în condus, şi senzaţii superbe acustice, atunci când erau turate. Şi asemenea motoare se puneau atât de modele mai uzuale, cât şi pe cele de performanţă sporită, marcare cu emblema R. Asemenea break-uri din gama R Volvo erau adorate în mod special, întrucât întruchipau noţiunea perfectă de sleeper pe care ţi-l puteai cumpăra direct din uzină. Adică, pe dinafară ceilalţi te vedeau drept un proprietar cal al unui respectabil şi decent Volvo. Iar când apăsai pedala, se dezlănţuia şi caracterul ei dominant.
Ei bine, a trecut ceva vreme bună de când Volvo nu mai produce motoare cu 5 cilindri în linie, dar chiar şi aşa, exemplarele clasice sunt adorate de pasionaţi. Şi-n zilele noastre, cei ce n-au condus niciodată un asemenea Volvo sau n-au fost cel puţini pasageri în el, ar putea să nu înţeleagă în ce consta, de fapt magia acestor motoare. Tocmai de asta, să auzi un asemenea Volvo filmat în zilele noastre, cu camere şi microfoane moderne care pot reda mai bine acel sunet clasic, e şi mai frumos.
Iar maşina de mai jos e şi mai fascinantă decât una obişnuită din două motive. În primul rând, are 566 CP în loc de cei 300 CP standard, iar fanii Volvo ştiu că acestea motoare rezistau foarte bine la modificări de performanţă. În al doilea rând, exemplarul condus mai jos are pe odometru o cifră de peste 340,000 km parcurşi! Iar asta arată încă o dată cât de longevive şi de durabile erau aceste Volvo clasice!
Vezi mai jos cât de savuros sună acest Volvo V70R clasic.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter