Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum înaintează prin zăpadă un camion uşor GAZ 66 cu motor de 10.8 litri V8 de Kamaz

30 Ianuarie 2022 - 11:08
Redacţia PiataAuto.md
Camionul uşor GAZ 66 a fost unul care şi-a făcut cândva reputaţia de a foarte capabil pe drumuri dificile datorită unei construcţii uşoare, cu gardă la sol înaltă şi o tracţiune integrală cu diferenţiale blocabile foarte rezistente. Toate astea, în tandem cu roţi înguste şi greutatea mică, îl făceau să înainteze foarte bine prin zăpezi sau alte tipuri de carosabil dificil. Însă marea piedică pentru acest camion a fost întotdeauna motorul prea slab faţă de aceste capacităţi.
Nu e de mirare, deci, că-n zilele noastre entuziaştii care-şi mai amintesc de acest camion şi vor să-l exploateze în escapade de offroad, ajung de multe ori să-i instaleze un motor mai puternic, pentru a-i scoate la iveală întregul potenţial. Un asemenea proprietar de GAZ-66 din Rusia, de exemplu, a ales să-i pună un ditamai motor diesel de Kamaz, de 10.8 litri, cu arhitectură V8!
Camionul uşor a devenit un pic mai greu, fireşte, din cauza motorului mai mare, dar proprietarul său i-a scos bena din spate şi i-a lăsat doar cadrul dur acolo. Schimbarea de greutate nu e critică, deci, mai degrabă suma rămânând aceeaşi dar deplasându-se mai mult spre puntea faţă. Însă, fiind un camion cu tracţiune integrală, asta nu-l afectează prea mult.
Aşa că acum acest GAZ-66, având o putere uriaşă la îndemână pentru talia sa, înaintează cu nonşalanţă prin orice păduri siberiene, prin zăpadă neumblată, în pantă, săpându-şi practic calea prin nămeţi într-un mod spectaculos. Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter