Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Japonia interzice livrările de maşini premium spre Rusia, toate modelele Lexus intrând sub incidenţă

31 Martie 2022 - 09:53
Redacţia PiataAuto.md
În contextul războiului din Ucraina şi a valului de sancţiuni aplicate Rusiei la nivel internaţional, guvernul Japoniei a anunţat instituirea unui embargo propriu, începând cu data de 5 aprilie 2022 la livrarea din Japonia spre Rusia a tuturor automobilelor premium, definite ca automobile mai scumpe decât 6 milioane de yeni, echivalentul a aproximativ 44 mii euro. Astfel sub incidenţa noii interdicţii sunt incluse toate modelele Lexus care erau exportate anterior spre Rusia, cel mai accesibil model vândut fiind UX, ceea ce va duce inevitabil la retragerea de pe piaţă şi a acestei mărci nipone.
Însă noua interdicţie va afecta şi alte modele mai scumpe ale altor mărci nipone. Spre exemplu, noua Toyota Land Cruiser 300 nu va mai putea fi exportată, la fel ca şi versiunea Prado sau crossover-ul Highlander. Toyota avea o fabrică în Rusia, dar acolo se fabricau modele mai mici şi mai simple, precum Camry şi RAV4.
De asemenea, din Rusia vor dispărea şi mai multe modele de SUV-uri mari Nissan şi aproape toată gama Infiniti, vândută anterior. În cazul Infiniti, nici măcar exportul din SUA nu va fi posibil, întrucât şi SUA a adoptat restricţii similare. Aşa că, per total, toate maşinile japoneze cu tentă premium vor dispărea cu desăvârşire din Rusia.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter