(VIDEO) Acesta e un Ferrari Testarossa clasic, care renunţă la motorul său de 12 cilindri în favoarea unuia electric de Tesla

16 Martie 2022, 15:37
Redacţia PiataAuto.md
Ferrari Testarossa a fost unul din cele mai îndrăgite supercar-uri italiene din ani 80 şi 90, fiind la un moment dat pe peretele aproape fiecărui adolescent, datorită formelor sale proeminente, pe care le puteai recunoaşte imediat.
E o maşină legendară, care s-a produs timp de peste 12 ani, între 1984 şi 1996 şi care avea un motor neobişnuit pentru Ferrari. Avea 12 cilindri, însă nu era un V12, ci un boxer de 12 cilindri, cu cele două blocuri cilindrice poziţionate la 180 grade unul faţă de celălalt. Motorul avea 4.9 litri şi scotea 390 CP şi 490 Nm. Supercar-ul italian accelera de la 0 la 100 km/h în sub 6 secunde, iar viteza maximă era de 290 km/h.
Ei bine, şi iată că în ultimul timp trendul de a pune sisteme moderne de propulsie electrică pe maşini clasice devine tot mai răspândit. Unii aleg să facă asta pentru a elimina problemele mecanice la motoare mai vechi, pentru că nu vor să le repare minuţios. Alţii aleg din considerente de grijă faţă de mediu. Şi e cert că tot mai multe companii propun asemenea concepte. Iar o companie britanică s-a apucat acum de modificarea primului Ferrari Testarossa în aasemenea manieră, intenţionând să-i monteze un motor de Tesla, şi numind proiectul TESLArossa. Şi spune că are deja câteva asemenea comenzi pentru exemplare clasice Teslarossa, iar compania are deja experienţe cu multe alte modele clasice, deci putem miza pe faptul că ştiu bine ce fac.
Fondatorului atelierul a publicat în aceste zile două video-uri pe care le includem mai jos. În primul acesta prezintă în detaliu acest exemplar Ferrari Testarossa şi chiar îl conduce pe drumuri publice, semn că în acest caz e vorba de un exemplar în stare tehnică bună. În cel de-al doilea video motorul cu 12 cilindri e scos şi cântărit şi se prezintă calcule şi schiţe tehnice a ceea ce urmează să se facă în calea transformării acestui supercar clasic într-un electromobil.
Oare nu va regreta pe urmă proprietarul său că a renunţat la 12 cilindri în favoarea unui electromotor şi a bateriilor? Greu de spus acum, dar procesul transformării e cu siguranţă unul interesant şi poate fi văzut în cele două materiale video de mai jos.
0
1,867
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!