O maşină de colecţie a ajuns într-un lac din SUA în timp ce proprietarul îi făcea poze, la scurt timp după ce o restaurase
12 Aprilie 2024, 16:41 Redacţia PiataAuto.md
Proprietarul unui superb automobil Packard de colecţie, fabricat în 1939, a avut parte de una din cele mai ghinioniste situaţii imaginabile. Acesta şi-a scos maşina pe care tocmai terminase să o restaureze şi a venit cu ea pe malul lacului localitatea cu acelaşi nume, Canyon Lake, din California, SUA, unde intenţiona să-i facă o serie de poze. Din păcate, probabil din cauza eliberării involuntare a frânei de mână, maşina a alunecat în lac şi s-a scufundat aproape complet.
Maşina e un Packard Business Coupe, fabricat în 1939, şi se pare că ea fusese găsită într-un hangar acum 4 ani, după care a fost vândută la o licitaţie, iar actualul proprietar i-ar fi făcut o restaurare completă.
Odată ce a terminat restaurarea maşinii, proprietarul a scos-o cu mândrie în lumea mare, iar pentru a imortaliza acest moment, a venit pe malul lacului Canyon — într-o zonă cât se poate de exclusivistă din California — pentru a face uz de privelişti frumoase şi a avea poze pentru albumul de istorie al maşinii. Cât proprietarul se pregătea să facă acest poze, frâna maşinii s-a eliberat şi a alunecat pe o rampă direct în apa, adâncă de circa 6-7 metri, scufundându-se aproape complet.
Proprietarul a cerut repede ajutorul salvatorilor şi pompierilor pentru a-şi scoate maşina din lac. Pompierii au menţionat că acesta era cuprins de emoţii, fiind aproape de a face un atac de cord, fapt care e perfect de înţeles după atâta muncă la acea maşină.
Foto: Un Packard de acelaşi model, în formă restaurată, drept exemplu
Maşina a fost scoasă în cele din urmă din lac, salvatorii încercând să n-o deterioreze. Totuşi, apa a pătruns peste tot, inclusiv în habitaclul ei, lucrat şi restaurat cu grijă.
Din fericire, lacul are apă dulce, nu sărată, prin urmare, cel puţin teoretic, urmările ar putea fi uşor mai mici decât în cazul apei de mare. Dar totuşi, şansele ca această maşină să mai poată fi salvată sunt relativ mici, întrucât tot interiorul a fost îmbâcsit cu apă, la fel ca şi toate cablajele, filtrele şi componentele mecanice. Şi apoi, în asemenea cazuri există şi o mare barieră emoţională de a te putea apuca din nou să restabileşti aceeaşi maşină, pe care tocmai ai adus-o la o condiţie perfectă, şi a fost pradă unui eveniment atât de nefericit.
Valoarea unui asemenea Packard la licitaţiile din SUA e de obicei în jur de 50.000 dolari, deci nu e tocmai o sumă record. Însă în acest caz valoarea emoţională cu siguranţă a fost mult mai mare pentru proprietarul acestei maşini.