Benzina se apropie de 32 lei per litru în Moldova, iar motorina a trecut de 28 lei, ANRE vine cu explicaţii

2 Iunie 2022, 12:56
Redacţia PiataAuto.md
La doar o săptămână de la atingerea barierei de 31 lei şi la 2 săptămâni de la trecerea de 30 lei per litru, benzina se apropie de un nou prag simbolic, de 32 lei. Astăzi ANRE a anunţat noi preţuri limită la carburanţi, valabile începând cu mâine, care stipulează un litru de benzină va fi vândut cu 31.93 lei, iar un litru de motorină — cu 28.30 lei.
Astfel, preţul benzinei se va majora cu 0.31 lei faţă de azi, iar preţul dieselului — cu 0.41 lei. Dacă raportăm preţurile în euro, un litru de benzină va cost 1.57 euro, iar un litru de motorină — 1.39 euro.
În contextul acestor scumpiri semnificative şi a noilor preţuri record, ANRE a venit azi şi cu explicaţii adiţionale, indicând că totul se datorează creşterii cotaţiilor internaţionale, pe fondul deciziei Uniunii Europene de a renunţa la majoritatea importurilor de petrol din Rusia. ANRE mai menţionează că ieri cotaţia Platts a ajuns la 1,396 dolari tona la benzină, iar la motorina a ajuns la 1,269 dolari, ambele cotaţii fiind recorduri absolute pentru ultimii 10 ani.
0
2,128
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!