(VIDEO) Jeep Wrangler s-a răsturnat la testul de siguranţă IIHS din SUA, iar problema e de nerezolvat

3 Iunie 2022, 13:51
Redacţia PiataAuto.md
Pe când de legendar e Jeep Wrangler, pe atât de problematică pare a fi construcţia sa, or, producătorul pare să nu poată rezolva problema răsturnării la impact frontal cu suprafaţă mică, după scenariul de testare al celor de la IIHS. Modelul s-a răsturnat şi în trecut la acest test, după care cei de la Jeep au lucrat la corecţia problemei, iar acum modelul a fost supus unui nou test, iar rezultatul a fost acelaşi: maşina s-a răsturnat.
Structura maşinii a rezistat bine, totuşi, ba chiar şi un sistem mai sofisticat de pretensionare a centurilor de siguranţă a fost eficient în a asigura mişcări minime ale manechinilor la răsturnare. Deci, teoretic, oamenii ar fi supravieţuit cu vătămări moderate, dar, totuşi, faptul răsturnării unei maşini la un test impune sancţionarea dură prin punctaje, iar astfel, Jeep Wrangler n-a obţinut decât un calificat de marginal, al doilea cel mai slab posibil.
Punctajul slab a fost accentuat şi de gradul de avariere a aripii stângi, care dă şansa unei răniri mai mari la piciorul stâng al şoferului, iar o combinaţie de airbag lateral şi în zona pieptului nu s-a deschis. Prin urmare, Wrangler a primit un calificativ ruşinos, ruşinea fiind accentuată şi de faptul că generaţia precedentă obţinute un scos de „Bun” la acelaşi test, deci manifestase o siguranţă mai mare ca noua generaţie. Vezi mai jos testul de siguranţă cu noul Wrangler.
0
2,569
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!