(VIDEO) Renumitul atelier Pininfarina lansează în producţie modelul electric Battista, de 1900 CP, inspirat de Rimac Nevera

13 Iulie 2022, 11:04
Redacţia PiataAuto.md
Ieri seară, fondatorul Rimac, Matt Rimac, a anunţat că Nevera, hipercar-ul electric de 1.914 CP din Croaţia, intră în sfârşit în producţia de serie, povestind frumos şi despre drumul lung şi complicat până aici. Se pare că ştirea i-a pus pe jar pe italienii de la Pininfarina, care au pregătit şi ei un hipercar electric cu putere apropiată, şi pe care vor să-l pună primii în producţie, aşa că azi noapte, după miezul nopţii, au şi anunţat în grabă că ei sunt primii care pun în producţia de serie un hipercar electric.
Paradoxul e că modelul celor de la Pininfarina foloseşte o mare parte din sistemul de propulsie al lui Nevera, ba chiar şi aceeaşi structură de carbon, uşor adaptată, deci există un acord între cele două companii pentru ca Rimac să ofere Pininfarinei acest substrat tehnic. Aşa că această afirmaţie de a fi primii în raport cu cei care le oferă substratul tehnic e cel puţin bizară.
Aşadar, ce e cu maşina electrică pregătită de italieni, ce parametri are şi cât de serios vrea să concureze aceasta cu Rimac Nevera? Aparent, e foarte aproape în materie de putere totală — 1.900 CP vs 1.914 CP ai lui Nevera. Pe deasupra, Pininfarina Battista promite şi 2.340 Nm cuplu maxim! Formula motoarelor e aceeaşi ca şi la Rimac Nevera.
La design, italienii de la Pininfarina nu puteau fi decât buni şi inspiraţi, aşa că şi formele şi silueta maşinii sunt apropiate de Rimac Nevera, odată ce se bazează pe acelaşi schelet.
La interior, italienii de la Pininfarina au făcut ce ştiu ei mai bine, jucându-se cu formele şi cu materialele sofisticate. Ba chiar au creat şi un sistem de generare a unui sunet de fundal în timp ce conduci, sunet care are frecvenţa de 54 Hz, care e un multiplu al frecvenţei 432 Hz, numită şi Do-ul lui Vivaldi. Prin urmare, cei 54 Hz vor asigura un fundal plăcut de bariton în timp ce maşina va fi condusă.
La nivel de performanţă, Battista anunţă un timp de accelerare de sub două secunde, ca şi Nevera, dar spune că nu e focusată la fel de mult spre performanţă de circuit, ci mai degrabă spre plăcerea în condus.
Prin ce se va distinge Pininfarina Batista de Rimac Nevera, deci? Prin inspiraţie artistică, design şi mult accent pe muncă manuală, or, italienii spun că la fiecare maşină muncesc 10 oameni, timp de 10 săptămâni, deci se adună o cantitate impresionantă de ore de muncă manuală. Iar preţul e la fel de impresionant, pornind de 2,2 milioane de dolari în sus.
Vezi mai jos şi video-ul publicat astă noapte de Pininfarina.
0
1,130
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!