Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cea mai mare parte a traseului nou M3 Chişinău-Giurgiuleşti ar putea fi deschisă circulaţiei până la sfârşitul lunii octombrie

5 Octombrie 2022 - 09:02
Redacţia PiataAuto.md
Traseul M3 Chişinău-Giurgiuleşti e una din cele mai importante artere naţionale aflate în proces de reparare capitală, iar pe unele porţiuni — în construcţie de la zero. Acesta va asigura o conexiune mult mai rapidă între capitală şi sudul ţării, ocolind cea mai mare parte a localităţilor, pe toată distanţa sa de circa 200 km traseul nou urmând a traversa doar 5 localităţi. Acum cei de la ASD anunţă inspectarea mai multor porţiuni şi dau informaţii despre când ar putea fi deschise circulaţiei ele.
Astfel, dacă în septembrie anunţam despre finalizarea centurii oraşului Comrat, acum ASD anunţă că a inspectat două porţiuni noi a traseului M3, care ar fi gata în proporţie de 91%, lucrările urmând a fi finalizate până la sfârşitul lunii octombrie. Prima porţiune are 74,5 km, şi după cifrele kilometrilor indicaţi pare e fi cea cuprinsă între centura Comrat şi cea de ocolire a oraşului Vulcăneşti din sudul ţării. Deci, e una din cele mai lungi porţiuni.
Cifrele kilometrice ale celei de-a doua porţiuni indică asupra sectorului nou de ocolire a localităţii Slobozia Mare, cu o lungime de 11 km. Nivelul de pregătire este şi aici de 91%, iar termenul de finalizare a lucrărilor, promis de antreprenor, e acelaşi.
Efectiv vorbind, acum se aştern straturile de macadam, binder şi stratul superior de uzură, dar şi şanţurile adiacente de scurgere. Aparent asta indică un progre mai mic decât cele 91% menţionate de ASD, dar în standardele ASD există nişte calificative de apreciere e evoluţiei unui proiect, şi anume autoritatea de stat e cea care a determinat gradul de avansare. Oricum, către sfârşitul lunii octombrie ni se promite tuturor că aceste două porţiuni mari de drum vor fi gata, iar la acea etapă cea mai mare parte a traseului M3 în format nou ar trebui să fie deja circulabilă, rămânând pentru finalizare câteva porţiuni mai mici.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter