În Rusia vor fi vândute maşini electrice produse în Uganda, cu autonomie derizorie, lansate 10 ani în urmă

18 Octombrie 2022, 20:26
Redacţia PiataAuto.md
Chiar dacă marea majoritate a producătorilor de maşini au plecat din Rusia sau cel puţin şi-au îngheţat prezenţa în această ţară de la invazia în Ucraina şi valul de sancţiuni ce a urmat, există totuşi şi o veste despre o lansare a unei noi mărci în Rusia. E vorba de marca Kiira din Uganda, care se va lansa în Rusia în primul rând cu un model electric propriu, iar anunţul despre aceste planuri ambiţioase a fost făcut chiar de ambasadorul Ugandei în Rusia la un forum al industriei auto, ce are loc în aceste zile în Rusia.
Maşina electrică, pe care cei din Uganda o vor lansa în Rusia, poartă numele de Kiira EV, şi ea a fost lansată mai mult de 10 ani în urmă în Africa, încă în 2011. Modelul e conceput ca un model de oraş, cu 2 locuri, şi are un motor de 26 CP. Viteza maximă e limitată la 100 km/h, iar autonomia e de-a dreptul derizorie pentru timpurile noastre, de maxim 80 km.
Maşina are baterii litiu-ion, cu o capacitate netă de 15,6 kWh, iar timpul de încărcare e de 5 ore, pentru că lipseşte opţiunea de fast-charge, iar maşina e creată pentru reţele electrice mai slabe, de 3,3 kW.
Deocamdată nu se ştie cât va costa o asemenea maşină electrică din Uganda pe piaţa din Rusia. Compania care produce Kiira în Uganda, va primi în schimb licenţa de a asambla camioane Kamaz în Uganda, deci tot iese ea în avantaj din toată afacerea, chiar dacă nu va cumpăra nimeni nicio maşină electrică africană în Rusia.
0
7,919
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!