Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un proprietar de Lamborghini din Franţa a trebuit să plătească 300.000 euro pentru reparaţia maşinii sale

10 Octombrie 2022 - 14:27
Redacţia PiataAuto.md
Un proprietar de Lamborghini din Franţa şi totodată un youtuber renumit în ţara sa, cunoscut cu numele de Pog, a relatat o experienţă neaşteptată pe care a avut-o cu reparaţia maşinii sale, un Lamborghini Aventador, după un uşor accident de circuit.
Accidentul a avut loc în urma unei cedări de frână, după cum menţionează proprietarul, într-un viraj de circuit. Maşina a intrat în viraj cu 200 km/h, dar a parcurs o distanţă lungă în zona de siguranţă adiacentă, umplută cu prundiş, încetinind semnificativ, iar la final a mers pe lateral, lovind într-un final bariera. Aparent, maşina nu era foarte grav avariată.
Estimarea iniţială a pieselor plus manopera necesară reparaţiei era de 88.000 euro. Părea scump, dar oarecum justificat în raport cu preţul maşinii, spune proprietarul.
Astfel, maşina a fost dusă la reparaţii într-un service Lamborghini, iar odată cu dezasamblarea acesteia a devenit clar că lipsa de componente care necesită înlocuirea e foarte mare, mai ales că Lamborghini nu prea repară nicio piesă, ci doar înlocuieşte. Scaunul a costat 7.200 euro, bara de protecţie spate — 6.500 euro. Toate 4 discuri de frână, de ceramică, au fost afectate şi au trebuit înlocuite, şi doar ele au costat 25.000 euro!
Etrierele au mai costat 3.500 euro, iar două jante încă 3.950 euro. Un spoiler de pe posterior a mai costat încă 2.500 euro, iar un difuzor inferior din spate încă 1.760 euro, un felinar spate — încă 2.100 euro, o aripă spate — 3.000 euro. A fost schimbat întregul subcadru din spate al maşinii, dar şi o semiaxă către o roată spate. Au mai fost incluse şi costuri de expertiză, dar şi manoperă de 22.000 euro.
Costurile au tot continuat să crească, venind noi şi noi estimări, iar reparaţia a durat în total 16 luni! Costurile ajunseră la 119.000 euro. Asigurarea maşinii n-a vrut să plătească daunele, pentru că maşina a fost pe circuit, deci implicată în competiţii cronometrate, după părerea lor.
După ieşirea din service, însă, au început a apărea erori pe cadranele maşinii, de la senzorii de presiune în pneuri până la camera video de marşarier. Primul service a dat vina pe proprietar, că acesta ar fi deteriorat maşina după ce a plecat. A urmat un alt dealer, care a mai scos la iveală o mulţime de lucruri lăsate nefăcute, ba chiar şi vopseaua greşită pusă pe maşină.
Au urmat alte reparaţii care au ridicat din nou şi din nou costurile. Iar pe lângă asta maşina a avut nevoie de trei ambreiaje noi, din cauza câtorva accelerări intense cu launch control.
În fine, proprietarul mai menţionează şi cât a costat per general mentenanţa maşinii sale de-a lungul anilor, cu o medie de 26.000 euro anual. Şi, în fine, s-a descoperit ulterior că roţile au fost fixate rău, care a dus la deteriorarea buloanelor şi butucilor roţilor, dar şi a etrierelor şi discurilor ceramice de frână În rezultat, încă 50.000 euro în plus faţă de costurile iniţiale şi o senzaţie că service-urile Lamborghini din Franţa pur şi simplu n-au limite în lista de gafe efectuale şi în cât de mult pot fi umflate facturile pentru proprietari.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre în engleză sau traduceri în alte limbi din comenzile player-ului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter