(VIDEO) Un youtuber din SUA a reuşit să parcurgă aproape 3.000 km cu o Tesla fără a o conecta la o priză, după ce i-a pus un motor de motocicletă în spate

11 Octombrie 2022, 12:53
Redacţia PiataAuto.md
Un youtuber din SUA, proprietar al unui Tesla Model S cu care a făcut mai multe experimente, inclusiv prin montarea unui motor cu reacţie pe ea, a decis acum să găsească o soluţie prin care ar putea călători aproape 3.000 km fără să oprească la staţiile de încărcare cu electricitate. Soluţia găsită de el a fost montarea unui motor de motocicletă în spate.
Motorul e unul cu 1 cilindru, de 400 cm cubi, care dezvoltă 13.4 CP. Rolul acestuia e să propulseze un generator electric, care să producă electricitate pentru a încărca Tesla atât în mişcare, cât şi staţionar. Zis şi făcut, iar motorul, odată ce a fost pornit, nu a fost oprit timp de 7 zile, cât a durat călătoria youtuber-ului, lucrând zi şi noapte pentru a genera electricitate.
Fireşte, motorul foloseşte benzină dintr-un rezervor adiţional, aşa că a trebui alimentat. Fiind un motor mic cu un cilindru, acesta e şi destul de zgomotos, aşa că atunci când maşina rămânea parcată lângă un hotel, pe noapte, zgomotul său deranja toţi oaspeţii. Şi însăşi ideea de a purta un asemenea motor în spate e absurdă, fapt recunoscut şi de youtuber, dar, de dragul experimentului, a fost făcută.
În funcţie de cât de mare era pauza nocturnă şi cât de descărcată era bateria din ziua anterioară, au fost dimineţi în care maşina avea peste 70 sau chiar peste 90% de energie în baterie. Cert este că ea a reuşit să parcurgă 2.964 km în 7 zile, fără a fi conectată la vreo priză electrică.
Youtuber-ul a calculat şi care a fost consumul de benzină, corelând kilometrii parcurşi. La o viteză de 80 km/h, consumul e de circa 9,8 litri/100 km, ţinând cont de o eficienţă termică foarte scăzută a motorului de 1 cilindru. La o viteză mai mare de 130 km/h, consumul creşte până la 16,8 litri/100 km! Deci, nu e tocmai o metodă eficientă de a călători cu o maşină electrică, nemaivorbind de absurditatea ideii de a căra un motor care zumzăie permanent în spate.
Totuşi, experimentul e unul curios. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
35,748
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!