(VIDEO) Cum arată muzeul din SUA, creat de un pasionat care colecţionează cele mai rare, bizare şi neştiute maşini

17 Noiembrie 2022, 16:56
Redacţia PiataAuto.md
Există multe muzee auto şi colecţii în lume şi, în timp ce unele din ele cuprind maşinile unei anumite mărci, sau anumite perioade, sau poate modelele cele mai rare, mai performante sau mai scumpe, muzeul Lane Motor din Nashville, Tennessee, e poate cel mai excentric dintre toate, întrucât colecţionează cele mai rare, bizare şi neştiute maşini. Unele din ele sunt neştiute în SUA, pentru că sunt europene, precum modele Skoda şi Tatra, dar altele chiar sunt bizarerii de existenţa cărora puţini ar cunoaşte vreodată.
Toată această colecţie uriaşă de sub un singur acoperiş a început de la un singur om, Jeff Lane, care a fondat muzeul în anul 2002 pe baza propriei colecţii de maşini, ce număra pe atunci 70 de exemplare.
Astăzi colecţia cuprinde circa 500 de maşini, dintre care doar 125 pot fi expuse în sala muzeului, restul fiind stocate, în mare parte în subsolul muzeului.
În video-ul de mai jos, publicat acum câteva zile, chiar iniţiatorul acestei superbe colecţii transformate în muzeu, Jeff Lane, a cel care-şi prezintă istoria şi maşinile din muzeul său.
E un efort uriaş, făcut de acesta, iar gestul său, de a nu-şi păstra colecţia doar pentru el, ci de a o expune public, pentru admiraţia tuturor într-un muzeu, e unul admirabil, la care puţini colecţionari ar recurge.
Iar printre maşinile de aici există modele şi exemplare cu adevărat fascinante!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,523
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!