Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată şi cum sună Dodge-ul clasic modificat al designerului şef responsabil de Alfa Romeo, Dodge şi alte mărci Stellantis

25 Decembrie 2022 - 11:02
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori, când vedem unele maşini în zilele noastre, care par să aibă mai puţină emoţie în ele, ne întrebăm dacă cei care le-au creat sunt cu adevărat pasionaţi de maşini în toată profunzimea acestei expresii. Pentru că e una să concepi un model din calcule pur matematice şi contabile, cu eventuale studii de piaţă, şi alta e să creezi maşini cu toată pasiunea, uneori chiar iraţional în costuri. Şi, paradoxal, cele mai legendare maşini din istorie n-au fost create de cei de la marketing sau de contabilitate, ci de oameni care reuşeau să facă maşini cu emoţie, depunând suflet şi inspiraţie în ele. Ei bine, se pare că actualul grup Stellantis, care cuprinde mărcile Dodge, Chrysler, Jeep, dar şi Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Opel, Peugeot, Citroen, are la cârmă un designer profund pasionat de maşini.
E vorba de Ralph Gilles, designerul şef al grupului Stellantis, care şi-a dezvăluit de curând într-un reportaj al celor de la Top Gear garajul său, în care se regăsesc i modele clasice Alfa Romeo, dar şi un Dodge Challenger din 1968, modificat în stil restomod cu performanţe moderne, care ajung la 1.000 CP! Pe un Dodge care arată la prima vedere ca unul din 1968!
Sigur, asta nu se putea întâmpla decât cu un motor V8 la care sa modificat mult, cu toate ranforsările necesare. Maşina are şi suspensii noi, şi, de fapt, cam tot substratul său tehnic e modificat la parametri mult mai moderni.
Ralph vorbeşte despre maşina sa şi despre maşini în general cu o pasiune debordată, pe care te bucuri să o descoperi la designerul şef al unui producător din zilele noastre. Atât de impresionant este, încât am putea crede că Ralph abia a venit în companie şi urmează schimbări radicale şi majore în gama de modele ale mărcilor din portofoliu. Dar, de fapt, Ralph Gilles e angajat la grupul Chrysler şi la companiile care au succedat din 1992 încoace. Deci, de 30 de ani munceşte în aceeaşi companie şi a participat la crearea unor modele precum Chrysler 300 sau SRT Viper din 2014. Pe atunci însă nu era marele şef de design, aşa că tot alţii mai superiori în ierarhie luau deciziile.
Foto: Maşini din garajul lui Ralph Gilles

Contribuţia mai directă a lui Ralph poate fi văzută în ceea ce a devenit marca SRT în ultimii ani, cu maşini cu V8-uri supraalimentate superbe, cu sute de cai putere. Şi abia din 2021 Ralph Gilles e mare şef al întregului grup. Aşa că adevăratele beneficii, aşa cum par ele promiţătoare din acet video, abia ar urma să fie văzute.
Cert e că Dodge-ul din 1968 al lui Ralph Gilles e o creaţie superbă, la fel ca şi întregul garaj pe care acesta-l deţine. Abia aşteptăm că această pasiune să se transpună în lansări de noi modele extraordinare de Alfa Romeo, Lancia, Dodge şi alte mărci! Deocamdată se lasă aşteptate, aşa că până atunci, te invităm să urmăreşti video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter