Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum merge noul Koenigsegg Jesko, supercar-ul suedez capabil să atingă, teoretic, 500 km/h

2 Decembrie 2022 - 20:16
Redacţia PiataAuto.md
Genialul Christian von Koenigsegg a creat un nou supercar cu care Suedia se poate mândri, iar pasionaţii auto îl pot privi cu admiraţie. Îi spune Jesko şi e numit în cinstea tatălui lui Christian, care l-a ajutat acum aproape 3 decenii să fondeze compania care le poartă numele de familie. Iar Jesko a fost arătat la salonul auto de la Geneva în 2019, iar cum primele exemplare produse în serie sunt livrate şi totodată testate. Iar producţia totală e de doar 125 exemplare!
Ei bine, maşina asta face uz de un motor V8 twin turbo de aluminiu, de 5,1 litri, care poate livra 1280 CP dacă rulează pe benzină şi 1.600 CP dacă îl alimentezi cu E85. Motorul e cuplat la o cutie genială cu 9 trepte, primele 6 fiind foarte scurte şi făcând motorul să aungă instantaneu la linia roşie în accelerări.
Maşina foloseşte pe larg fibra de carbon şi aluminiu, şi cântăreşte doar 1.390 kg fără lichide la bord şi puţin peste 1.400 kg cu ele. Iar cu puterea de care dispune, asta înseamnă dezlănţuie excepţională în acceleraţie şi viteză maximă.
Iar acolo, la viteză maximă, vine şi partea cea mai incredibilă. Oficial, cifra omologată e de 480 km/h. Dar cei de la Koenigsegg spun că, teoretic, maşina poate atinge 500 km/h şi mai mult, ba chiar şi peste 530 km/h în condiţiile ideale, Iar asemenea condiţii nu prea sunt la îndemână şi nici măcar cei de la Koenigsegg n-au avut ocazia să testeze şi să ajungă la o viteză de peste 500 km/h cu Jesko.
Iar asta ar însemna o maşină mai rapidă decât Bugatti Chiron Super Sport, or, hipercar-ul francez pretinde şi a atins o viteză maximă de 490,484 km/h! Deci, în ziua în care acest nou Koenigsegg va putea avea tentativa de a atinge 500 km/h, el va deveni prima maşină de serie care depăşeşte această barieră!
Până atunci, vezi cum sună motorul şi cum se conduce noua creaţie inginerească din Suedia.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter