(VIDEO) Cum sună şi cum merge un Mitsubishi Lancer Evo IX, cu o turbină imensă pe autostrăzile din Germania, unde nu-i ajunge încă o treaptă în cutie

5 Decembrie 2022, 19:35
Redacţia PiataAuto.md
Mitsubishi Lancer Evo IX a fost cu siguranţă unul din cele mai glorioase modele pe care le-a produs compania niponă, într-o perioadă în care inginerii de acolo mai erau lăsaţi să-şi transpună geniul în crearea de maşini. Iar acel motor de doar 2,0 litri turbo era renumit pentru rezistenţa sa la modificări de tot soiul, prin care îi putea fi ridicată puterea până la valori incredibile.
Ei bine, în video-ul de mai jos e un asemenea Mitsubishi Lancer Evo IX, pe care proprietarul său s-a încumetat să-l modifice temeinic. Printre modificări se numără şi o turbină imensă, care i-a adus puterea până la 706 CP, iar cuplul maxim până la 808 Nm. Vorbind în limbajul celor pasionaţi de tuning, e vorba de un Stage 4 al modificărilor, deci tot e cât se poate de consistent şi comprehensiv.
Ei bine, la o ieşire de autostradă maşina asta n-are niciodată insuficienţă de putere, dar problema e alta la aceste maşini — lipsa a încă unei trepte superioară în cutia de viteze. Ori, motorul are putere, dar viteza maximă e limitată de simplul fapt că motorul ajunge în treapta a 5-a la linie roşie şi nu mai are unde urca mai sus.
Chiar şi aşa, acest Mitsubishi a atins 275 km/h şi a făcut-o cu un sunet superb, aşa cum se făceau cândva motoarele japoneze. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,604
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!