Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum merge un Volvo 850R de 25 de ani şi 354 mii km, cu 5 cilindri şi o turbină mare, alergat pe autostrăzi în zilele noastre

8 Decembrie 2022 - 19:02
Redacţia PiataAuto.md
Volvo 850R a fost unul din cele mai impresionante modele suedeze din anii 90. Pe atunci, Volvo făcea încă uz intens de motoare cu 5 cilindri în linie, iar versiunea 850R avea un motor turbo, de 250 CP! Pentru anii 90, era o performanţă admirabilă, mai ales că ea venea împachetată în formele rectangulare de Volvo de atunci.
Foto: Volvo 850R, poză simbol

Ei bine, acele motoare rezistă bine şi la tot soiul de modificări, chiar dacă ele sunt făcute în zilele noastre, la 25 de ani de la fabricare. Cu niţică pricepere şi înlocuire a mai multor componente, inclusiv o turbină mai mare, se pot obţine performanţe formidabile. Un asemenea Volvo 850R, motorul de 5 cilindri al căruia a fost adus la 480 CP în loc de 250 CP, a fost de curând galopat pe autostrăzile din Germania de autorul unui canal de YouTube din Olanda.
Maşina a avut o ţinută de drum impecabilă şi mai ales are un sunet irepetabil, de 5 cilindri accentuaţi şi mai mult de turbina imensă. În zilele noastre pur şi simplu nu mai prea avem motoare ca să sune cu asemenea melodii! Şi, ca un efect auxiliar al acestui sunet, acest Volvo clasic, din 1997, a atins şi 280 km/h! Chiar dacă are 354 mii km la bord!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter