Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O Volga GAZ-21 a fost transformată în maşină electrică, cu cadrane de bord curioase, de un youtuber din Rusia

6 Decembrie 2022 - 13:18
Redacţia PiataAuto.md
Volga GAZ-21 a fost o maşină care a definit imaginea producţiei de maşini din răsărit în anii 50 şi 60 ai secolului trecut, fiind şi exportată în unele ţări din Europa de Est. Azi mai există pasionaţi şi colecţionari, care vânează exemplarele care au supravieţuit în stare bună şi le restaurează, dar un youtuber din Rusia s-a gândit să experimenteze cu transformarea ei într-o maşină electrică, fără a o digitaliza prea mult.
Tocmai de asta, s-a încercat păstrarea cât mai aproape de stilul de design original, cu mici adăugiri de tehnologie, dar care să respecte spiritul de design iniţial. În rezultat, a ieşit un soi de cyberpunk curios, cu soluţii cu adevărat interesante.
Bine, pe partea de motor şi baterii lucrurile sunt previzibile, însă mult mai impresionant, spre exemplu, e felul în care s-au conceput cadranele de bord, de exemplu. Acestea au primit câteva blocuri de afişaj în stilul lămpilor de altă dată şi al primelor unităţi de afişaj al cifrelor, integrându-se în designul original al Volga mai bine decât ar aştepta oricine.
Această parte a maşinii rezultate este, probabil, cea mai inspirată din tot ce s-a făcut aici. Iar acele elemente pot lua diverse funcţii de afişare, de la viteză şi nivel de încărcare a bateriilor până la amperii bateriei sau puterea dezvoltată de electromotor.
Un alt element curios vine de la cerbul de pe capotă, cu rol de emblemă. Acesta a fost pus pe postament de sticlă acum, iar când maşina e pusă la încărcare, acesta are LED-uri, care luminează, informând desrpe gradul de încărcare a bateriei.
Şi, apropo, încărcarea a fost testată şi ea la o priză publică şi a funcţionat. Aşa că proiectul chiar a ieşit unul deosebit de inspirat.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită din comenzile player-ului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter