(VIDEO) Cum arată reparaţia unui Lamborghini Urus, declarat daună totală şi cumpărat de doi fraţi din SUA pentru a fi reconstruit

24 Ianuarie 2023, 14:23
Redacţia PiataAuto.md
Acum trei săptămâni, publicam un articol cu video despre un Lamborghini Urus, declarat daună totală în SUA, aflat într-o stare jalnică, dar cumpărat de către doi fraţi pentru a fi reparat în atelierul de lângă casa lor, pe care cei doi îl deţin împreună. Cei doi nu se află la prima asemenea experienţă şi spun că adoră să reconstruiască şi să reînvie maşini care n-au aparent nicio şansă de a mai fi reparate. Exact aşa părea şi acest Lamborghini Urus când a fost livrat în curtea celor doi fraţi, după ce fusese cumpărat cu bani puţini.
Ei bine, cei caroseria maşinii era atât de mult afectată, încât a trebuit cumpărată întreaga parte stângă de la o altă maşină declarată daună totală. Apoi au trebuit efectuate diverse lucrări de tăiere şi sudură, dar în zilele noastre multe maşini au componente de caroserie unite şi cu adeziv, suplimentar faţă de puncte de sudură sau nituire, aşa că cei doi fraţi au trebuit să opereze şi cu asemenea metode, în special la încleierea acoperişului noi.
Lucrările seamănă, astfel, nu doar cu o simplă reparaţie, ci cu o întreagă reconstrucţie a maşinii, din bucăţi, cu sudarea şi lipirea ei la loc într-o structură care să fie integră şi să aibă şi geometria corectă. Cu siguranţă nu e o muncă simplă.
Cu siguranţă există şi operaţiuni care nu ar fi realizate la fel într-un service oficial, dar e la fel de adevărat că service-urile oficiale nu prea ajung niciodată să efectueze asemenea lucrări complicate de caroserie, întrucât maşina ajunge mai degrabă să fie declarată daună totală decât în asemenea reparaţii. Mecanicii mai iscusiţi şi mai curajoşi, însă, ajung să se apuce şi de asemenea lucrări.
Iar în cazul acestor doi fraţi, e vorba şi de un profit pe care ei vor să-l obţină la final, din revânzarea maşinii. Şi e de admirat, totuşi, că nu se operează cu ascunderea defectelor, iar pentru multe componente se recurge la comandarea pieselor oficiale pentru a fi înlocuite. Dar, în acelaşi timp, mulţi ar putea spune că e discutabil dacă maşina va mai fi la fel de bună şi de sigură după o asemenea reparaţie.
Vezi mai jos cum arată ultima etapă de reconstrucţie a caroseriei acestui Lamborghini, înainte ca maşină să fie trimisă la etapele finale cosmetice.
0
3,068
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!