(VIDEO) Un camion evită pe contrasens un accident la o trecere de pietoni pe un drum cu 6 benzi din Chişinău

31 Ianuarie 2023, 09:34
Redacţia PiataAuto.md
O nouă situaţie de pericol major la o trecere de pietoni a fost surprinsă ieri în Chişinău de camera de bord a unui automobil, pe strada Lunca Bâcului, în apropiere de Grădina Botanică. După ce un pieton a început a traversa, iar maşinile au oprit la trecere, un camion a ocolit în viteză, pe contrasens, una din maşinile staţionate, pentru a evita accidentul. Doar printr-o întâmplare pe contrasens nu era vreun alt automobil şi o asemenea manevră a fost posibilă.
Din imaginile publicate de autorul filmării se poate vedea cum acesta încetineşte la trecere, alături de un alt automobil aflat puţin mai în faţă. Pietonul deja traversa, când pe contrasens se face văzut camionul care depăşeşte maşina autorului filmării. Cel mai probabil, şoferul de camion circula cu o viteză neadaptată în spatele autorului filmării şi, când acesta a oprit, camionul n-a mai avut spaţiu să oprească în siguranţă, şi a recurs la o asemenea manevră, pasibilă oricum de o amendă, ba chiar de două amenzi, una pentru eşuarea cedării trecerii, şi alta pentru încălcarea marcajului de linie dublă continuă. E greu de imaginat cum putea sfârşi această situaţie, dacă pe contrasens se afla o altă maşină, sau alţi pietoni, sau dacă acel camion ar fi lovit maşina din spate şi ar fi împins-o spre pietoni.
Dar situaţia de aici e exact cea semnalată de noi acum câteva săptămâni după accidentul de la o trecere de pietoni de mai sus, din apropiere de strada Grădina Botanică. E o trecere de pietoni nesemaforizată şi nesecurizată pe un drum cu 6 benzi, care apriori nu ar trebui să existe pe un drum atât de lat. Pe lângă asta, e o trecere situată pe un drum ce derivă spre o zonă industrială, unde nu există edificii locative sau şcoli, iar astfel, pe un drum atât de lat, şoferii sunt predispuşi mai mult la încălcarea limitelor de viteză aici. Iar pe lângă toate, din video se poate vedea cât vizibilă e această trecere, cu marcaj care abia se mai vede şi indicatoare care şi-au pierdut din intensitate. Din păcate, problema primară e din nou infrastructura, care face posibilă asemenea încălcări şi asemenea situaţii de risc pentru viaţă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Lista AutoHam Moldova / Alexandr Tkachenko
1
10,661
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!