Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

ASD anunţă că în Moldova e în plină derulare marea reabilitare a podurilor pe traseele naţionale, cu zeci de poduri reparate şi alte zeci planificate pentru 2023

25 Februarie 2023 - 09:35
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor a anunţat că în Moldova e în plină derulare un proces masiv de reparaţii, reabilitări şi construcţii de poduri pe traseele naţionale. Din cele 877 de poduri aflate în gestiunea ASD, 169 sunt în stare „nesatisfăcătoare”, altele 380 au calificativul „satisfăcător”, iar 242 de poduri au fost calificate drept având stare bună. Starea foarte bună a fost atribuită către 89 de poduri. Cifrele sunt mai bune decât acum doi ani, iar asta se datorează procesului major de reabilităţi despre care vorbim şi despre care ASD dă detalii. Chiar şi la începutul anului 2022, acum un an, 203 poduri aveau calificativul de „nesatisfăcător”, deci numărul lor s-a redus cu 34 într-un an.
În perioada anilor 2021 şi 2022, au fost construite sau reabilitate capital 52 de poduri pe traseele naţionale, iar în prezent alte 20 de poduri sunt în proces de reparaţie sau construcţie. Încă 30 de poduri sunt în etapa de expertizare sau proiectare pentru lucrările apropiate. Trei poduri majore sunt în proces de reabilitare/construcţie doar pe traseul M1 Leuşeni-Chişinău-Dubăsari, iar altele 2 pe traseul M5 Criva-Bălţi-Chişinău-Tiraspol.
Cei de la ASD mai anunţă că în anul 2023 sunt planificate pentru lucrări majore de reparaţii şi reconstrucţii 32 de poduri, 12 dintre care vor fi finanţate din fondul rutier, iar 20 din surse externe de finanţare. Scopul primar este ca în câţiva ani să nu mai existe poduri calificate drept „nesatisfăcătoare” pe traseele naţionale, iar la nivel naţional, pe traseele mai intens circulate să existe mai multe poduri noi, eventual artere lărgite şi noi joncţiuni, pentru un trafic mai fluidizat şi mai sigur.
Foto: Aşa arată podul de pe traseul M1, lângă Leuşeni
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter