Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată o ieşire a pasionaţilor de offroad din Suedia în pustietate, prin zăpezi, la -27 grade Celsius

17 Februarie 2023 - 19:31
Redacţia PiataAuto.md
Deseori, publicăm articole cu video din escapadele pasionaţilor de offroad din Moldova sau din România, fie că aceştia se aventurează cu maşini pregătite profesionist, fie că e vorba de maşini mai civile, cu o pregătire mai uşoară. De offroad nu ducem lipsă cu siguranţă, iar aceste ieşiri sunt o metodă superbă de a gusta din capacităţile maşinii şi mai ales din gustul libertăţii de a ieşi departe de civilizaţie, în mici aventuri care să te încarce pentru revenirea ulterioară la ritmul cotidian. Azi, însă, vom vorbi despre cum arată o asemenea escapadă a pasionaţilor din Suedia, care au ieşit pe câteva zile prin ţara lor şi prin Norvegia, prin zăpezi abundente şi temperaturi de -27 grade Celsius şi mai jos.
Totul are loc în relieful scandinav al iernii, cu multe păduri şi pe alocuri cu mici zone muntoase. Zăpezile sunt abundente, astfel încât maşinile s-au împotmolit foarte curând după ce au ieşit în zone mai pustii.
Escapada, filmată frumos de unul dintre pasionaţi, a fost făcută cu 4 maşini — două exemplare Jeep Wrangler, 1 Land Rover Discovery 4 şi un VW Passat Alltrack. Maşinile au tracţiune integrală, dar nu sunt echipate tocmai la un nivel de explorări super profesioniste, ci mai degrabă la un nivel avansat de pasionaţi. Aventurierii au avut, însă, cu ei şi lopeţi, şi plăci pentru a fi puse sub roţi de a scoate maşinile din impas.
Aceştia au făcut uz şi de frumoasele căsuţe de popas din pustietăţile scandinave, construite şi menţinute special pentru cei care ar avea nevoie de un adăpost. Sunt bunuri publice, de obicei, şi oricine poate intra să le folosească, având grijă de curăţenie şi de păstrarea acelui bun pentru uzul tuturor.
Aşadar, e o escapadă de câteva zile, filmată pe alocuri atât de cinematic, încât de fură în atmosfera libertăţii şi pustietăţii scandinave unice, accentuate de iluminarea aia slabă şi scurtă pe timpul iernii. E ceva magnific în acea lumină şi acel relief, care dă peisajul perfect pentru asemenea explorări.
Iar pe pasionaţii de offroad din România şi Moldova, îi invităm să ne spună în comentarii, cât de bine sunt pregătite maşinile suedezilor, de ce s-au împotmolit repetat şi pur şi simplu cât de similare sunt aceste ieşiri cu cele pe care le fac ei.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter