(VIDEO) Hidrogenul, bateriile şi combustibilii sintetici pentru maşini, explicate într-un mod uşor de înţeles, în comparaţie

8 Februarie 2023, 16:30
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani, am ajuns să discutăm mai des despre maşini electrice, despre cele cu propulsie pe hidrogen sau despre combustibil fosili decât despre noi modele lansate cu motoare simple, cu combustie. Şi, deşi maşinile electrice cu energia stocată în baterii par să eclipseze celelalte soluţii, mai există producători precum Toyota, care pune accent şi pe hidrogen, sau precum Porsche, care are o nouă fabrică de producţie a benzinei sintetice şi care vrea să aducă această producţie la scară mare, pentru a salva motoarele cu ardere internă.
Britanicii de la Top Gear s-au gândit să creeze un reportaj în care hidrogenul, bateriile şi combustibilii sintetici ar fi explicate într-un mod uşor de înţeles, cu maşini reale pentru exemplificare, conduse şi simţite.
Se vorbeşte şi despre plusuri şi minusuri, inclusiv despre faptul că Marea Britanie are doar 12 staţii de încărcare cu hidrogen, de exemplu. Şi se fac chiar cu experimente chimice şi demonstraţii vizuale despre ce înseamnă aceste tipuri de propulsie, pentru o înţelegere şi mai simplă.
S-ar putea ca subiectul combustibililor sintetici să te intrige şi să vrei să afli mai mult, aşa că avem un articol publicat recent, despre fabrica Porsche de producţie a acestor combustibili, în care explicăm în detaliu cum funcţionează totul.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,816
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!