Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ce se întâmplă cu un camion cu betonieră, care şi-a sedimentat betonul într-o scurtă pauză de funcţionare

2 Martie 2023 - 16:23
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele cu betoniere au un specific de funcţionare foarte important. Odată ce sunt încărcate cu beton, betoniera trebuie să se afle în continuă mişcare, altfel betonul se poate întări, iar ulterior nici o soluţie nu mai e fezabilă decât înlocuirea întregului coş. Un video care circulă în ultimele zile arată ce se poate întâmplă şi atunci când betoniera n-a funcţionat doar o perioadă scurtă.
Am încercat să căutăm mai multe informaţii despre acest video şi se pare că totul a avut loc încă în anul 2021, într-o ţară din jurul Golfului Persic. Conform descrierilor asociate acestui video, publicat în acea perioadă şoferul betonierei ar fi deconectat pe o perioadă scurtă motorul betonierei, şi ar fi uitat-o câteva zeci de minute în poziţie nemişcată, cât timp s-a deplasat spre şantier, în condiţii de climă aridă. La intrarea în şantier, o conectat din nou butonul şi a mers în cabina alăturată intrării pe şantier să-şi perfecteze actele de livrare. Însă, odată ce betoniera a prins turaţii, a devenit clar că betonul reuşise să sedimenteze, şi o mare parte din el stătea fixat de peretele betonierei. În rezultat, forţa centrifugă a început a mişca întreg camionul haotic, riscând să-l răstoarne până la distrugerea betonierei.
Din mişcările relativ moderate ale camionului se poate presupune că fie betoniera nu era plină, fie doar o parte din beton a reuşit să se întărească. Şoferul a reuşit în cele din urmă să deconecteze betoniera şi a evitat răsturnarea camionului. Dar, cel mai probabil, înlocuirea coşului a fost oricum necesară, or, să scoţi de acolo betonul întărit este de obicei aproape imposibil şi foarte anevoios în efortul şi timpul necesar. Şoferul, însă, cu siguranţă şi-a învăţat lecţia.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter