Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mai multe maşini, autobuze şi camioane vechi din Moldova au fost verificate în trafic la componenţa emisiilor

8 Martie 2023 - 09:34
Redacţia PiataAuto.md
Probabil pentru prima dată în ultimii câţiva ani buni, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului din Republica Moldova a anunţat că făcut controale ecologice ale emisiilor maşinilor direct în trafic, oprind maşinile ce păreau să aibă emisii neconforme, negre. Printre maşinile oprite s-au numărat şi Kamaz-uri vechi, şi autobuze sovietice, dar şi Mercedes-uri T1 sau maşini mai compacte, precum un Mitsubishi Pajero.
Măsurările au avut loc cu un instrument specializat, cu senzor, montat în ţeava de eşapament, iar cei care aveau emisiile peste limită, au primit o amendă derizorie, în conformitate cu prevederea învechită a codului contravenţional, şi anume articolul 153, care indică o amendă de la 300 la 600 lei pentru această încălcare, adică între 15 şi 30 euro. Iar dacă o achiţi în 72 ore, suma se reduce la jumătate, adică între 7,5 şi 15 euro.
Oricum, faptul că cei de la protecţia mediului au ieşit în sfârşit direct în trafic să facă aceste verificări, este deja o primă acţiune, după o lungă perioadă în care nimeni nu verifica aceste vehicule, deşi era cât se poate de vizibil că unele din ele lăsau o dâră lungă de fum negru după ele şi făceau aerul imposibil de respirat.
Cei de la Inspectoratul pentru Protecţia Mediului anunţă că au verificat acum 112 vehicule.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter