Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche a dezvăluit interiorul noii generaţii Cayenne, cu 3 display-uri pe planşa de bord

30 Martie 2023 - 11:07
Ilie Toma
Porsche a dezvăluit astăzi interiorul noii generaţii Cayenne, care se pregăteşte de o apropiată lansate. Se pare că planşele de bord dominate aproape în totalitate de display-uri devin tot mai mult o normalitate după Mercedes EQS. Şi noul Cayenne va avea 3 ecrane mari, inclusiv unul dedicat pasagerului din dreapta.
Pe lângă asta, însă, viitorul Porsche Cayenne va renunţa la o mare parte din butoanele sale cu acces direct spre funcţiile maşinii. Spre exemplu, generaţia precedentă aveau un tunel central somptuos, cu o mulţime de butoane fizice pe el, care-ţi permiteau să accesezi rapid şi direct o mulţime din funcţiile maşinii, de la rigiditatea amortizoarelor la cât de sonoră e ţeava de eşapament.
Tunelul central al lui Porsche Cayenne, generaţia precedentă, imagine dintr-un test drive PiataAuto.md

Apoi, generaţia curentă avea un tunel mult mai compact, dar oricum avea acces direct spre funcţiile esenţiale de condus ale maşinii, nu doar spre cele de climatizare.
Foto: Tunelul central al lui Porsche Cayenne de generaţie curentă, imagine din testul drive PiataAuto.md

Viitoarea generaţie Cayenne, însă, a renunţat la toate butoanele ce accesează direct setări de condus de pe tunelul central. Acum acolo mai există doar butoanele sistemului de climatizare şi încălzire sau ventilare a scaunelor.
S-a schimbat şi interfaţa sistemului multimedia central, el renunţând la stilul sobru, dar clasic al Porsche, cu inscripţii albe pe fundal negru, şi a adoptat iconiţe de fundal, cu nuanţă uşor albastră, care amintesc de criticatele sisteme de pe modelele actuale VW.
De pe tunelul central a dispărut şi levierul transmisiei, el fiind înlocuit acum cu un nou concept de buton-manivelă, montat în dreapta cadranelor de bord, între acestea şi sistemul multimedia central.
Comenzile de condus rămân pe volan, accesibile prin butonul Drive Mode. Unele funcţii vor putea fi accesate şi prin interfaţa digitală a sistemului multimedia.
Şi, în fine, pasagerul din dreapta are sistemul lui multimedia, cu repetarea meniului vertical din stânga în acelaşi mod ca şi pe ecranul central. Pasagerul va putea viziona filme prin aplicaţii de streaming, inclusiv în timpul călătoriilor, şi-şi va putea conecta propriul telefon acolo, dar şi eventual propriile căşti prin Bluetooth, pentru a putea asculta coloana sonoră a filmelor, fără să-l distragă pe şofer.
Debutul public, cu dezvăluirea completă a noii generaţii Cayenne, va avea loc în aprilie, la salonul auto de la Shanghai, China.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter