Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Această Honda Accord din SUA a atins 1,6 milioane de kilometri parcurşi, deşi uleiul i-a fost schimbat la fiecare 24 mii km

15 Martie 2023 - 12:22
Redacţia PiataAuto.md
Din fericire, mai există în lumea noastră maşini create să reziste milioane de kilometri. Această Honda Accord Coupe din 2003 tocmai a atins 1 milion de mile pe odometrul său, echivalentul a 1,6 milioane de kilometri! Proprietarul său, Justin Kilmer, încântat de solemnitatea momentului, şi-a filmat odometrul aşteptând transformarea cifrei de 999.999 mile în următoarea valoare. Odometrul a înţepenit, însă, fără a schimba la 0 sau la 1 milion.
Maşina, însă, a reuşit să atingă acest parcurs cu motorul său original, cu care a venit echipată din fabrică. E un motor V6 de 3,0 litri, iar pe imaginea de mai sus de poate vedea că arde şi martorul Check Engine. Justin spune că motorul a ajuns deja la capătul puterilor sale, întrucât are compresie slabă la un cilindru, iar maşina funcţionează adeseori cu doar 5 cilindri. Totuşi, Justin a vrut să atingă milionul de mile cu acest motor, înainte de a decide dacă va schimba altul.
În istoria de 20 de ani de exploatare a acestei maşini, Justin a făcut o listă lungă de lucrări la ea, totuşi. Cutia manuală de viteze a fost schimbată, la fel ca şi câteva ambreiaje. De două ori a fost schimbat şi radiatorul. La suspensia s-au schimbat câteva braţe, iar în interior tapiţeria scaunului şoferului a fost înlocuită, pentru că cea veche ajunsese prea erodată.
Kilmer nu a deservit maşina la service-uri oficiale, dar a schimbat uneori componente esenţiale originale. În rest, a ales doar componente care i se păreau bune. Uleiul a fost schimbat la fiecare 15 mii mile, deci circa 24 mii km! Un interval prea mare, pentru aceste motoare japoneze, care sunt obişnuite cu schimburi la 10-15 mii km, nu 24-25 mii. Poate din această cauză motorului funcţionează pe Check Engine cel puţin de la 800 mii mile încoace, deci cel puţin pentru ultimii 320 mii km!
Pentru că motorul spunea că are nevoie de reparaţii, dar a continuat să ruleze fără a i se schimba decât garnitura, acesta a început a consuma ulei, cam 1 litru la fiecare 8.000 km. Deci, între schimburile de ulei de la fiecare 24 mii km, maşina ardea şi primea în loc cam 3 litri de ulei, schimbându-şi aproape întreaga cantitate de ulei.
Kilmer a schimbat doar de 2 ori şi bujiile la acest motor, depăşind, din nou, orice recomandare posibilă, or, nu e normal ca un set de bujii să fie exploatate 550 mii km şi mai mult! Cureaua de distribuţie, însă, a schimbat-o la timp şi a pus întotdeauna o curea originală, spune proprietarul.
E curios că această Honda şi-a făcut cea mai mare parte a parcursului în ultimi 8 ani. Iniţial maşina aparţinea actualei soţii a lui Justin, înainte ca aceştia să se căsătorească. În 2015, când aceştia se căsătoriseră, maşina avea doar 185.000 mile pe bord, sau circa 300 mii km. Apoi, Justin s-a angajat în rol de curier medical, făcând curse între spitale, case de îngrijire şi alte instituţii medicale, şi a început a parcurge peste 100.000 mile anual, deci peste 160.000 km anual.
Acum, dacă tot a atins 1 milion de mile parcurse, Kevin spune că va căuta un motor bun la mâna a doua, pentru a-l înlocui pe acesta, şi va continua să-şi exploateze Honda.
Vezi în video-ul de mai jos momentul în care maşina japoneză atinge 1 milion de mile.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter