(VIDEO) Cum arată plăcerea de a conduce un Jaguar clasic cu motor V8 şi un Dodge modern prin pustietăţi magnifice, adorate de Richard Hammond

30 Martie 2023, 13:27
Redacţia PiataAuto.md
Dacă am reuşit să adunăm multe locuri vizitate în viaţa noastră, eventual locuri în care am condus automobile şi ne-au rămas în memorie, atunci mulţi dintre noi au şi o listă scurtă cu cele mai magnifice drumuri pe care a condus vreodată o maşină. Şi pentru ca acel loc să devină memorabil, e nevoie de obicei ca el să aibă un relief special, care să te facă să savurezi fiecare clipă în care treci prin el. Iar pe lângă asta, un drum sinuos va fi întotdeauna mai memorabil decât o autostradă dreaptă, iar o maşină bună, care dă emoţie în condus, va fi întotdeauna mai apreciată decât una care e făcută doar să te ducă din punctul A în punctul B.
Richard Hammond, renumitul prezentator al Top Gear apoi The Grand Tour, spune că locul său preferat prin care să conducă e Lake District din Britanie, şi asta chiar dacă a vizitat în cariera sa majoritatea ţărilor lumii.
Richard şi-a restaurat de curând în atelierul său una din maşinile de suflet, un Jaguar XJR, iar colegul său, Mike, a venit cu ideea de a pleca împreună spre acel drum adorat de Richard. Mike a venit cu un Dodge Charger SRT, iar Richard urma să conducă Jaguar-ul său XJR. Ambele maşini au câte V8 supraalimentat sub capotă, deci cu compresor mecanic, în stil de şcoală veche. Sună ca ingredientul perfect pentru o scurtă ieşire de vis, nu?
Ei bine, traseul spre regiunea unde cei doi voiau să ajungă n-a fost lipsit de peripeţii, Richard tăindu-şi o anvelopă pe un drum îngust.
Dar, apoi, când drumul a intrat în relieful magnific, întreaga senzaţie de condus a devenit îmbibată de un soi de solemnitate şi admiraţie, pe care maşinile de cândva puteau să ţi-o ofere.
Iar acea senzaţie trece dincolo de ceea ce simţi cu mâinile în volan. E o trăire, specială, îmbibată de libertate, care a făcut maşinile atât de îndrăgite timp de mai mult de un secol. Pentru Richard e şi senzaţia de a se simţi din nou de 17 ani, atunci când a circulat pentru prima dată aici. Şi poate de asta maşinile astea cu motoare V8, făcute să-ţi dea senzaţia de libertate cu emoţie în condus, au fost şi mai sunt atât de adorate. Pentru că cineva trata construcţia unui motor V8 ca o operă de artă. Pentru că cineva concepea o maşină cu asemenea senzaţii în gând, în primul rând. Vom reuşi oare să păstrăm toate aceste senzaţii într-o epocă a maşinilor electrice?
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,025
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!