(VIDEO) Cum arată şi cum sună un camion clasic Scania 143M cu motor V8, proaspăt restaurat

18 Martie 2023, 10:46
Redacţia PiataAuto.md
Deşi camioanele sunt cumpărate de obicei pentru a munci cu ele, iar argumentele raţionale sunt mult mai importante, şoferii de camioane petrec atât de mult timp din viaţa lor la bord, încât inevitabil ajunge să conteze enorm şi confortul şi emoţia de a a-ţi place camionul pe care-l exploatezi. Iar această emoţie, întărită cu respect pentru camioanele care au dovedit în timp că sunt fiabile şi bine gândite, a dat naştere formării unor modele de colecţie deja. Scania 143M e unul din aceste modele, fiind considerate unul din cele mai reuşite camioane Scania din toate timpurile, dar şi în general, unul din cele mai bune camioane produse vreodată în istorie.
Reputaţia acestui model Scania, cunoscut şi sub numele de R143M, e una similară lui Mercedes W124, W126 sau W140. Durabil, excelente de bine gândit, cu mult overengineering şi deosebit de confortabil. A fost produs între 1987 şi 1998 şi avea atât motoare de 6 cilindri în linie, cât şi renumitele V8-uri Scania. Iar versiunile V8 sunt cele mai căutate de colecţionari în zilele noastre. Aceste exemplare pot avea uneori milioane de kilometri parcurşi, dar oricum sunt restaurate şi reanimate, de obicei o simplă reasamblare a motorului cu curăţări, cu segmenţi, cuzineţi şi garnituri noi fiind suficientă pentru ca acesta să poată din nou funcţiona impecabil.
Foto: Motor V8 de Scania 143M

Acest exemplar e unul care aparţine unui pasionat din Belgia. Lucrările de restaurare la el au fost făcute în Olanda, însă, la un atelier specializat în restaurări de maşini şi camioane clasice, care anunţa încă în 2021 lucrările la acest exemplar.
Camionul e propulsat de un motor V8 de 420 CP, iar restaurarea s-a făcut după ce camionul a adunat un parcurs onorabil. La restaurare, acestuia i s-a instalat un sistem de eşapament mai sonor, pentru a-i pune în accent motorul clasic V8.
Camionul e făcut perfect funcţional, fiind gata să muncească alături de altele moderne. Dar, fireşte, aceste camioane sunt de obicei folosite doar la munci de distanţe mai scurte, făcute din plăcere, şi mai mult pe la defilări şi expoziţii.
Vezi mai jos cum arată şi cum sună acest camion clasic Scania 143M restaurat.
0
1,638
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!