(VIDEO) Cum sună, cum arată şi cum merge un Nissan S13 clasic japonez, cu faruri escamotabile, menţinut într-o stare fascinantă

22 Martie 2023, 19:58
Redacţia PiataAuto.md
„Cui nu-i place un S13, care încă n-a fost izbit de un perete în timp ce făcea drift?” — îşi comentează video-ul autorul de mai jos, fotograful şi operatorul Larry Chen. Într-adevăr, maşina asta e o legendă japoneză clasică de mulţi ani încoace, şi marele ei avantaj, de a fi o maşină accesibilă cândva, cu tracţiune spate şi motor puternic, care putea fi uşor pusă în drift, s-a dovedit a fi şi marea ei problemă, pentru că asta e fost calea prin care cele mai multe exemplare de S13 au fost distruse şi nu mai sunt printre noi. Dar cele care sunt, însă, sunt adevărate piese de admiraţie!
Maşina din imagini e un Nissan 180SX, numele S13 fiind codul generaţiei, de fapt. Modelul 180SX avea un motor de 1,8 litri turbo iniţial, apoi şi unul de 2,0 litri. Era un motor de 4 cilindri în linie, montat longitudinal, care putea fi dus şi la o putere mai mare dacă-ţi doreai să faci modificări.
Designul maşinii, însă, întruchipa perfect filosofia de maşini sport japoneze a acelei perioade. Proporţii corecte, faruri escamotabile, iar dacă mai şi reduceai un pic garda la sol obţineai o maşină după care să-ţi tot fugă ochii.
Maşina de mai jos îi aparţine unui pasionat care a modificat-o puţin şi discret, cât să o aducă la o putere un pic mai mare, dar tot în acelaşi diapazon original, dar mai ales să o facă să arate impecabil. Acest Nissan S13 arată, deci, într-un mod fascinant de autentic, încât abia de-ţi dai seama ce e original şi ce e adăugat pe el.
Într-un final, proprietarul maşinii şi autorul canalului de YouTube ies ambii şi la o tură, în care se poate auzi sunetul motorului, dar şi felul în care se conduce acest model clasic japonez.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,587
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!